Trainingen

Trainingslopen

Trainingslopen 2024

Ook in 2024 organiseert Eindhoven Atletiek weer vier trainingslopen, bedoeld om je lange duurlopen geleidelijk uit te breiden.

Het is zeker niet de bedoeling dat je de trainingslopen in het tempo gaat lopen waarin je de wedstrijd wilt gaan lopen. Het trainingstempo ligt altijd  lager dan het wedstrijdtempo. Het tempo waarin  je je lange duurlopen doet moet makkelijk aanvoelen. Je moet het gevoel hebben dat je veel sneller zou kunnen maar dat hoeft, nee, mag dus niet!

Voor de deelnemers aan de hele marathon is het belangrijk dat de verste duurloop maximaal 3 uur bedraagt. Langer lopen heeft geen zin.   De belasting op je spieren en gewrichten wordt dan te groot.  Het duurt dan te lang voor je hersteld bent van deze lange training.  Het belangrijkste is dat je fit en goed uitgerust aan de start staat van De Marathon!

De trainingslopen zijn geschikt voor deelnemers aan de 10 kilometer, estafette-, halve- of hele marathon van Eindhoven.

In diverse tempogroepen en onder begeleiding van lopende en fietsende hazen worden oplopende afstanden gelopen. De testlopen bestaan uit meerdere ronden met doorkomst op de atletiekbaan in Eindhoven.

De data van de trainingslopen voor 2023 zijn als volgt:

Er zit dus een mooie opbouw in naar de diverse afstanden van Eindhoven. Na iedere ronde komen we op de atletiekbaan langs waar verzorging is in de vorm van een waterpost en is er de mogelijkheid voor een snelle sanitaire stop.
De verschillende tempogroepen vertrekken vanaf 09.00 uur vanaf de atletiekbaan in Eindhoven. De tempo’s waaruit gekozen kan worden is (in minuten en seconden per kilometer):

  • 4,37
  • 4,59
  • 5,20
  • 5,41 (laatste testloop maximaal 4 x ronde van 7,7 km)
  • 6,03 (laatste testloop maximaal 4 x ronde van 7,7 km)
  • 6,24 (maximaal 3 ronden)
  • 6,45 (maximaal 2 ronden)

Er zit steeds 3 weken tussen de testlopen.

Er is kleed- en douchegelegenheid en na afloop wordt er gezorgd voor een gratis broodje.

De accommodatie is vanaf 08.00 uur open en vanaf 09.00 uur vertrekken de verschillende tempo-groepen.

Je kunt je opgeven voor een of meerdere van deze testlopen door een mail te sturen aan actie@eindhovenatletiek.nl met vermelding van de data waarop je mee wilt lopen, de afstand en de snelheid die je wilt lopen.

Deelname aan de testlopen is gratis voor leden van Eindhoven Atletiek. Introducees zijn ook welkom en deze betalen € 5,00 per testloop. Introducees moeten ook hun IBAN nummer en woonplaats opgeven.

Voor de routebeschrijving naar de atletiekbaan zie https://www.eindhovenatletiek.nl/clubinfo/algemeen/

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met actie@eindhovenatletiek.nl