Trainers

Wilfred van Mill

Dicipline
Looptrainer wedstrijdgroep midden- en lange afstand

Loopervaring
Ik begon op mijn 20ste met het lopen van marathons. Jaren later pas ontdekte ik de baanatletiek. Ineens zo snel mogelijk 800 en 1500 meters  afraffelen. Er ging een wereld voor me open. Weer wat later bleef de marathon toch trekken dus heb ik de lange afstanden weer opgezocht. Verschil tussen mijn eerste en laatste marathon: 1uur en 17 minuten. Overal voor in en alles was leuk. Onvermoeibaar, dacht ik. Lichaam sputterde tegen, paar jaar uit de atletiek en sinds 2011 weer terug op de baan, maar nu als trainer met boel bagage, ook van hoe het niet moet. Alle fouten die je kunt maken heb ik gemaakt. Ervaring helpt, naast een enorme honger naar meer (atletiek)kennis. Mijn enthousiasme kennis en kunde kan ik nu kwijt in het coachen en beter maken van anderen. Love it.

Persoonlijke motivaties

Ambities
Het vak van trainer beter onder de knie krijgen, je bent nooit uitgeleerd. Kennis combineren met ambities en plezier in de sport zorgt voor beleving en prestaties. Doelen stellen en bereiken is leuk, maar de reis naar die doelen, die is geweldig. Tokio is over een kleine 3 jaar. Wie weet. Zou zo maar kunnen dat Eindhoven Atletiek vertegenwoordigt is.

Favoriete trainingsplek
Zonder twijfel het duingebied bij Schoorl en Bergen aan Zee. Bij het klimduin aan komen lopen voelt als thuiskomen. Geweldige plek.

Favoriete atleet
Sebastian Coe

Wat u verder nog moet weten
Grenzen bestaan alleen in de hoofden van mensen.

Palmares atleten

In algemene zin
Wie bij mij traint wordt sneller.

Europese kampioenschappen
Deelname Kim Dillen aan EK halve marathon in Amsterdam (2016) en kwalificatie deelname EK marathon in Berlijn (2018)

Nationale kampioenschappen
NK zilver op 10km weg, 3000m indoor voor Kim in 2015, 3x brons in 2013 en 14 op 10km weg, baan en halve marathon, brons Kim op NK halve marathon 2017, tal van titels en ereplaatsen voor verschillende masters op afstanden tussen 800m en de marathon in binnen en buitenland..

Persoonlijke gegevens

Geboortedatum
30 oktober 1969

Woonplaats
Eindhoven

Maatschappelijke functies
Bedrijfsvoering bij Acuity en eigenaar van Runnovation

Contact
wilfredvanmill@eindhovenatletiek.nl