Trainingen

ONME

Op Naar Marathon Eindhoven

Wat is ONME?
ONME (Op Naar Marathon Eindhoven) is een trainingsprogramma van Eindhoven Atletiek gericht op het tweede weekend van oktober, want dan is Eindhoven het middelpunt van de hardloopwereld en kun je deelnemen aan diverse afstanden tijdens het Eindhoven Marathon weekend. Wegens de huidige maatregelen COVID-19, kan de start van het ONME programma voor 2021 vooralsnog niet worden bevestigd.

Wat is het doel van ONME?
Het doel van het ONME programma is blessurevrij, fit en met voldoende zelfvertrouwen aan de start verschijnen van de 10 KM,  de halve of hele marathon, met een focus op de halve marathon.

Hoe gaan we het doel te bereiken?
Onder leiding van ervaren trainers van Eindhoven Atletiek (EA) train je op basis van gerichte trainingsschema’s voor jouw grote dag in oktober. Er wordt ook aandacht besteedt aan loopscholing en looptechniek. Trainen  doe je samen met andere enthousiaste lopers van je eigen niveau.

Trainingsmomenten
Iedere zaterdag (10.00 uur) is er een centrale ONME training, daarnaast zijn er wekelijks nog een tweetal gezamenlijke trainingen.

De kosten
De kosten voor het ONME programma bedragen €95,– voor niet-leden van Eindhoven Atletiek. Voor leden van EA is de deelname aan het ONME programma gratis.

De kosten bestaan uit twee kwartalen contributiekosten van EA een bijdrage aan de Atletiekunie. Gedurende het ONME programma ben je lid van EA. Wil je na afloop van het ONME programma in groepsverband en onder deskundige begeleiding blijven trainen voor een volgende marathon, ben je van harte welkom om lid te worden van onze vereniging.

Start trainingen
In de regel start het ONME programma in mei en wel op tweede zaterdag van mei om 10:00 uur vanaf de kantine van Eindhoven Atletiek.

Wil je nu alvast wat aan je conditie doen?  Ook dat is mogelijk!
Er zijn diverse loopgroepen (prestatielopers en recreanten) die in aangepaste vorm en met inachtneming van de huidige maatregelen COVID-19 blijven sporten. Maak gedurende een aantal weken gebruik van de optie om kosteloos en vrijblijvend kennis te maken met Eindhoven Atletiek.

Fittest
Op de vrijdag, voor de tweede zaterdag van mei, wordt om 19:00 een fittest afgenomen, deze test is vrijwillig. Bij de fittest wordt een aantal voor iedere loper belangrijke zaken bekeken zoals de Body Mass Index (BMI, de verhouding tussen lengte en gewicht), vetpercentage, de eenbenige

Meer informatie en aanmelden
Wil je op de hoogte worden gehouden over de doorgang van het ONME programma 2021 of meer weten stuur dan een mailtje naar  onme@eindhovenatletiek.nl.

Aanmelden kan bij doorgang via inschrijven.nl met in veld zoeken de vermelding van “op naar marathon Eindhoven”. Het ONME programma is een trainingsprogramma en staat los van de deelname aan de loopevenementen van het tweede weekend in Eindhoven.