Trainingen

ONME

Op Naar Marathon Eindhoven

Het bestuur van Eindhoven Atletiek heeft besloten om het traject “Op Naar Marathon Eindhoven” , kortweg ONME genoemd, niet op te starten.
De reden is dat het een te uitgekleed traject wordt. En het dan niet past om daarvoor kosten bij “niet leden” in rekening te brengen.
Door de corona maatregelen is gebruik van de kantine niet mogelijk. Hierdoor zouden dan de workshops zoals blessure preventie, trainingsopbouw, voeding en kleding en schoenen komen te vervallen. Ook de Fit – test en de testlopen vervallen hierdoor.
Blijven alleen de looptrainingen over. Wij denken dat die heel goed ingevuld kunnen worden met het reguliere trainingsaanbod. En hiermee het gestelde doel, deelname aan de 10 km, hele- of halve marathon te verwezenlijken is.
Deze trainingen zijn te volgen als je lid bent of wordt van Eindhoven Atletiek. Je kunt lid worden van Eindhoven Atletiek via deze link
Met vriendelijke groet,
Bestuur Eindhoven Atletiek

Wat is ONME?
ONME (Op Naar Marathon Eindhoven) is een trainingsprogramma van Eindhoven Atletiek gericht op het tweede weekend van oktober, want dan is Eindhoven het middelpunt van de hardloopwereld en kun je deelnemen aan diverse afstanden tijdens het Eindhoven Marathon weekend.

Wat is het doel van ONME?
Het doel van het ONME programma is blessurevrij, fit en met voldoende zelfvertrouwen aan de start verschijnen van de 10 KM,  de halve of hele marathon, met een focus op de halve marathon.

Hoe gaan we het doel te bereiken?
Onder leiding van ervaren trainers van Eindhoven Atletiek (EA) train je op basis van gerichte trainingsschema’s voor jouw grote dag in oktober. Er wordt ook aandacht besteedt aan loopscholing en looptechniek. Trainen  doe je samen met andere enthousiaste lopers van je eigen niveau.

Trainingsmomenten
Iedere zaterdag (10.00 uur) is er een centrale ONME training, daarnaast zijn er wekelijks nog een tweetal gezamenlijke trainingen.

De kosten
De kosten voor het ONME programma bedragen €95,– voor niet-leden van Eindhoven Atletiek. Voor leden van EA is de deelname aan het ONME programma gratis.

De kosten bestaan uit twee kwartalen contributiekosten van EA een bijdrage aan de Atletiekunie. Gedurende het ONME programma ben je lid van EA. Wil je na afloop van het ONME programma in groepsverband en onder deskundige begeleiding blijven trainen voor een volgende marathon, ben je van harte welkom om lid te worden van onze vereniging.

Start trainingen
In de regel start het ONME programma in mei en wel op tweede zaterdag van mei om 10:00 uur vanaf de kantine van Eindhoven Atletiek.

Wil je nu alvast wat aan je conditie doen?  Ook dat is mogelijk!
Er zijn diverse loopgroepen (prestatielopers en recreanten) die in aangepaste vorm en met inachtneming van de huidige maatregelen COVID-19 blijven sporten. Maak gedurende een aantal weken gebruik van de optie om kosteloos en vrijblijvend kennis te maken met Eindhoven Atletiek.

Fittest
Op de vrijdag, voor de tweede zaterdag van mei, wordt om 19:00 een fittest afgenomen, deze test is vrijwillig. Bij de fittest wordt een aantal voor iedere loper belangrijke zaken bekeken zoals de Body Mass Index (BMI, de verhouding tussen lengte en gewicht), vetpercentage, de eenbenige

Meer informatie en aanmelden
Wil je meer weten stuur dan een mailtje naar  onme@eindhovenatletiek.nl.