Trainingen

Algemene info trainingen

Eindhoven Atletiek Sportaanbod

Eindhoven Atletiek streeft naar Een Leven Lang Sporten en biedt daarom voor alle leeftijdscategorieën trainingen aan op diverse niveaus, van recreatief tot topsport. Zo zijn er trainingen voor ienieminis, kinderen jonger dan 6 jaar die in speelse vormen kennis kunnen maken met atletiek. Vanaf 6 jaar gaan kinderen als pupil door het leven om dan in het jaar waarin ze 12 worden verder te gaan als junior. Bij de junioren komen de diverse sprint-, spring-, werp- en looponderdelen aan bod. Pupillen en junioren doen mee aan competities in teams en daarnaast ook aan baanwedstrijden in de zomer en indoor en cross in de winter.

Vanaf de junioren B biedt Eindhoven Atletiek specialisatietrainingen voor alle sprint-, spring-, werp- en looponderdelen uit de atletiek. Junioren, senioren en masters trainen regelmatig samen in deze groepen, zodat jongeren niet alleen van de trainer maar ook van de groepsgenoten leren. Al deze leeftijdsgroepen doen mee aan zowel individuele wedstrijden als clubcompetities en estafettewedstrijden in teamverband.

Naast de wedstrijdatletiek heeft Eindhoven Atletiek een breed dagelijks aanbod aan trainingen voor recreanten op vele niveaus, zoals opstartprogramma’s als Start-to-Run, gezellige reguliere trainingsgroepen, en groepen gericht op de belangrijkste wegwedstrijd in Eindhoven: de marathon (en 10km en halve marathon) op de tweede dinsdag van oktober.

Eindhoven Atletiek kent ook een breed aanbod aan wandeltrainingen, verdeeld over vier dagen per week. Het spreekt vanzelf dat in deze groepen de gemiddelde leeftijd het hoogst is.

En last-but-not-least biedt Eindhoven atletiek ook diverse trainingen voor aangepast sporten, zoals voor VB-atleten en amputees (protheselopers).

Categorie-indeling 2020

Bij atletiek bepaalt het geboortejaar in welke leeftijdscategorie men uitkomt, behalve voor masters (vroeger ook wel ‘veteraan’ geheten), die op hun verjaardag doorschuiven.
Voor wedstrijden vindt de aanpassing van de categorieën altijd plaats op 1 november, zodat iedereen het hele cross- en indoorseizoen in dezelfde categorie uitkomt. De aanpassing van de trainingsindeling bij Eindhoven Atletiek gebeurt gewoonlijk aan het einde van de herfstvakantie.

In onderstaande tabel vindt u het overzicht van de huidige categorieën per geboortejaar:

CategorieGeboortejaar (per 1 november 2019)
Ienimini2014 en jonger
Mini pupil2013
Pupil C2012
Pupil B2011
Pupil A2009, 2010
Junior D2007, 2008
Junior C2005, 2006
Junior B2003, 2004
Junior A2001, 2002
Senior2000 en eerder
MasterVanaf 35 jaar