Trainingen

Trainingen

Eindhoven Atletiek streeft naar Een Leven Lang Sporten en biedt daarom voor alle leeftijdscategorieën trainingen aan op diverse niveaus, van recreatief tot topsport.  Vanaf 6 jaar gaan kinderen als pupil door het leven om dan in het jaar waarin ze 12 worden verder te gaan als junior. Bij de junioren komen de  sprint-, spring-, werp- en looponderdelen aan bod. Pupillen en junioren doen mee aan competities in teams en daarnaast ook aan baanwedstrijden in de zomer en indoor en cross in de winter.

Vanaf de junioren B biedt Eindhoven Atletiek specialisatietrainingen voor alle sprint-, spring-, werp- en looponderdelen uit de atletiek. Junioren, senioren en masters trainen regelmatig samen in deze groepen, zodat jongeren niet alleen van de trainer maar ook van de groepsgenoten leren. Al deze leeftijdsgroepen doen mee aan zowel individuele wedstrijden als clubcompetities en estafettewedstrijden in teamverband.

Naast de wedstrijdatletiek heeft Eindhoven Atletiek een breed dagelijks aanbod aan trainingen voor recreanten op vele niveaus, zoals opstartprogramma’s als Start to Finish, reguliere trainingsgroepen, en groepen gericht op de belangrijkste wegwedstrijd in Eindhoven: de marathon (en 10 km en halve marathon) op de tweede dinsdag van oktober.

Eindhoven Atletiek heeft ook een breed aanbod aan wandeltrainingen. Het spreekt voor zich dat in deze groepen de gemiddelde leeftijd het hoogst is.

En last-but-not-least biedt Eindhoven Atletiek diverse trainingen voor aangepast sporten, zoals voor VB-atleten en amputees (protheselopers).