Sportaanbod

Wedstrijdatletiek

Wedstrijdatletiek kent alle onderdelen. Onderdelen voor op de baan, op de weg, de spring- en werponderdelen en de meerkamp. Looponderdelen zoals sprint, korte, midden en lange afstanden zoals de marathon zijn heel bekend. Ook het hordelopen, de estafette en de steeple chase horen hierbij. De 4 springonderdelen: het verspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen en de hink-stap-sprong komen op alle kampioenschappen voorbij. Het kogelstoten en kogelslingeren, discus- en speerwerpen maken de atletieksport compleet. Ben je nieuwsgierig naar wedstrijdatletiek bij onze vereniging en wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Ad Peeters. Benieuwd wanneer wij trainen? Deze informatie vind je in het overzicht van de trainingstijden.

Sprint

De sprint is een populair onderdeel binnen de atletiek. Bijna iedereen in de wereld kent Usain Bolt en de 100 meter finale tijdens de Olympische Spelen is het onderdeel dat de meeste tv-kijkers trekt. Sprinten lijkt heel simpel; gewoon zo snel mogelijk van de start naar de finish lopen. Er komt echter veel bij kijken; onder andere techniek, kracht, frequentie, lenigheid en fitheid. Daarom heeft Eindhoven Atletiek 2 groepen waar je kunt sprinten, namelijk voor beginners en gevorderden. Ben je snel en wil je nog sneller worden? Kom dan eens langs, want wellicht is sprinten dan echt iets voor jou!

Middenafstanden

Elke atleet of atlete die graag wedstrijdgericht of recreatief wil trainen voor de middenafstand (800m-5000m) is welkom bij onze mila-groepen. In de winter lopen we vooral crossen en in de zomer ligt de focus op baanwedstrijden. Tussendoor pakken we af en toe een wegwedstrijd mee.
De jongste atleten zijn 13 jaar en de oudste zijn masters, dus ouder dan 35 jaar. Van elke leeftijdscategorie en elk prestatieniveau hebben we een aantal mensen waarmee je kunt trainen. De drempel is laag, iedereen kan aansluiten. Een wedstrijdmentaliteit en trainingsdiscipline zijn zeer welkom, maar vooral het plezier in de mooie loopsport staat voorop. We organiseren ook trainingsweekenden, die naast het trainen ook gewoon gezellig zijn.

Lange afstanden

Hardlopen in onze afstandsgroepen staat voor plezier met een professionele aanpak gericht op afstanden van 5km tot de marathon en zelfs verder. Zonder plezier, geen prestaties. Alle trainers beschikken over veel ervaring als loper en trainer die ze uiteraard volop inzetten om het beste uit de atleten te halen. Gerichte persoonlijke schema’s worden afgestemd op het niveau en de wensen van de atleet. Samen trainen, samen racen is belangrijk en veel atleten trainen minstens vier maal per week.

Spring- en werponderdelen

Alle onderdelen van de 7- of 10-kamp worden getraind bij Eindhoven Atletiek. Ervaren sporters en trainers met vaak een internationale sportervaring verzorgen deze trainingen.

De springonderdelen (verspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen en de hinkstapsprong) en de werponderdelen (kogelstoten, kogelslingeren, discus- en speerwerpen) staan bij ons op het programma.