Wandelen

Sportief wandelen

Voor wie bedoeld

Bedoeld voor mensen die graag  sportief bewegen en het toch wat  rustiger aan willen doen.
Door de laagdrempelige opzet van ons wandel programma is het voor vrijwel iedereen mogelijk om deel te nemen. Beperkingen als gevolg van bv. reuma, osteoporose, diabetes, nek- en rugklachten etc. zijn geen belemmering  maar eerder een goede reden om deel te nemen.
Het doel van deze wandel activiteit is het behouden van mobiliteit, spierkracht, balans en evenwicht en het verbeteren van de conditie.

Hoe wordt dit doel bereikt

Dit wordt o.a.  bereikt door gebruik te maken van een leuke en ontspannende wandelmethode  die is opgebouwd uit een interval training, bijvoorbeeld door een stevig wandeltempo af te wisselen met een rustig tempo. En deze manier van wandelen  te combineren met aangepaste gymnastiek die bestaat uit rek- en spierkrachtoefeningen, loop – en houdingcorrecties (houding- en loopcorrecties).

Algemeen kleding advies

Wandelschoenen, t-shirt en sweater, liefst geen dikke trui. Een dikke trui is vaak veel te warm (ook in de winter) en is moeilijk om te knopen als u hem uit wilt doen. Geen (strakke)spijkerbroek. Liever een trainingbroek / joggingbroek.
Bij warm weer: een flesje water meebrengen.
Bij koud weer: muts, handschoenen.
Bij regen: regenjas – windjack. Een paraplu is niet wenselijk omdat deze de armbewegingen tijdens het wandelen belemmert.
Schoenen: liefst (wandel)schoenen met profielzolen, geen bergschoenen. Bergschoenen remmen de enkelbewegingen. In de winter met sneeuw en modder zijn bergschoenen wel goed te gebruiken.
Wandel in ieder geval op schoenen waar u gemakkelijk 1 uur op kunt lopen.

Informatie

Henri van Limpt
Telefoon: 06 1380 0655
E-mail: henri.van.limpt@eindhovenatletiek.nl

Voor trainingstijden zie pagina Trainingen