Sportaanbod

Wandelen

Binnen Eindhoven Atletiek willen we voor iedereen een leven lang sporten aanbieden. Omdat hardlopen een flinke belasting op gewrichten en spieren geeft kiezen diverse leden ervoor om één van de vormen van wandelen te beoefenen. We kennen verschillende vormen van wandelen. Kijk hier voor traingstijden.

WandelenSportief wandelenDuurwandelenNordic Walking
Afstandca. 4 kmca. 7-8 kmca. 4 km
Tempo3-5 km per uur5-6 km per uur3-4 km per uur

Voor informatie over wandelen kunt u contact opnemen met Henri van Limpt.  (tel 06 1380 0655)

Sportief wandelen

Zo is er sportief wandelen, bedoeld voor mensen die graag sportief bewegen en het ook rustiger aan willen doen. Door de laagdrempelige opzet van ons wandelprogramma kan bijna iedereen hieraan deelnemen. Beperkingen als gevolg van bijv. reuma, osteoporose, diabetes, nek- en rugklachten etc. zijn geen belemmering maar eerder een goede reden om deel te nemen. Het doel van deze wandelactiviteit is het behouden van mobiliteit, spierkracht, balans en evenwicht en het verbeteren van de conditie. Voor informatie over sportief wandelen kan je kijken op deze pagina of neem contact op met Henri van Limpt.

Duurwandelen

Voor mensen die graag sportief willen bewegen en iets meer willen doen dan gewoon wandelen is er duurwandelen. Er wordt een korte warming-up gedaan met loopscholing waarna vervolgens in een stevig tempo een lange wandeling wordt gemaakt van 1,5 uur. Er is aandacht voor looptechniek en er wordt afgesloten met een korte cooling-down. Meer info.

Voor duurwandelen kun je terecht bij Joke van de Vossenberg.

Nordic Walking

Nordic Walking is bedoeld voor iedereen, van jong tot oud. Het idee achter Nordic Walking is simpel en praktisch. In de eenvoud zit de kracht van dit bewegingsconcept. Je moet het wel goed doen. Nordic Walking is meer dan wandelen met stokken!

Aan de ene kant roepen de stokken een weerstand op die je moet overwinnen. Romp en armen worden extra getraind. Benen worden enigszins ontlast daar de stokken voor extra steun en stabiliteit zorgen. Het is daardoor een perfecte workout voor het hele lichaam. Het is de breedtesport bij uitstek. Je hele lichaam aan het werk zetten terwijl je gezellig samen met andere in de buitenlucht sport. De motivatie is daarbij het belangrijkst. Mail naar Ruth Cicilia of kijk op deze pagina voor meer informatie.