Sportaanbod

Para-atletiek

Bij Eindhoven Atletiek zijn er naast de trainingsgroepen voor verschillende onderdelen, ook specifieke trainingsgroepen voor atleten met een beperking. Atletiek is een heel veelzijdige sport, dus we willen je voldoende kans geven om te kijken of het wat voor je is en welke onderdelen het best bij je passen of je het meest aanspreken. Bij Eindhoven Atletiek kun je meteen meedoen, het hele jaar door. Mocht u belangstelling hebben voor één van deze trainingen, kom dan gewoon eens kijken bij zo’n training!

Onderdeel specifiek

Bij Eindhoven Atletiek zijn er diverse atleten met een beperking die mee trainen in een trainingsgroep voor een specifiek onderdeel. Denk b.v. aan technische onderdelen zoals verspringen, kogelstoten, discuswerpen of speerwerpen. Maar ook bij de recreatieve loopgroepen trainen atleten mee met een beperking zoals verminderd zicht gewoon mee in de groep.

Fit met je prothese

Onder begeleiding van fysiotherapeuten bieden wij trainingen aan voor lopers met een prothese. In overleg met beide trainers en in samenwerking met je eigen instrumentmaker zul je toewerken naar je persoonlijk doel. Dit doel kan uiteenlopen van het verbeteren van je looptechniek op de dagelijkse prothese tot aan het verbeteren van je tijd op de sportprothese tijdens een halve marathon. Deze grote diversiteit aan individuele doelen bepaalt het karakter van de training waarbij het plezier in bewegen met een prothese altijd centraal staat. Op dinsdag en donderdag is er een looptraining op de baan. De trainingen beginnen om 18:30 uur en duren tot 20:00 uur.

Racerunners

Elke vrijdag van 17:30 tot 18:30 verzorgt Eindhoven Atletiek een training met Racerunners. De Racerun trainingen zijn geschikt voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen met een motorische (en verstandelijke) beperking die in het dagelijks leven gebruik van een rolstoel of looprek. Een racerunner lijkt op een driewielfiets maar dan zonder pedalen. Met de benen kan een loop beweging gemaakt worden terwijl de racerunner het gewicht draagt en voor balans zorgt. Tijdens de trainingen komen naast verschillende loopoefeningen ook andere atletiekonderdelen zoals vortex werpen en kogelstoten aanbod.

Eindhoven Atletiek heeft van iedere maat racerunner 1 exemplaar in bezit. Een groot deel van de atleten hebben een eigen racerunner. De Racerunners van Eindhoven Atletiek zijn aangeschaft met de dank aan het foppenfonds, het NSGK en the old granddads.

Meer informatie

Als u wilt meesporten of andere vragen hebt neem dan voor meer informatie contact op met para-atletiek@eindhovenatletiek.nl

Zie ook de pagina over Eindhoven Atletiek op Uniek Sporten.