Help mee

Atletiekcursussen

In het najaar van 2019 organiseert Eindhoven Atletiek zowel een cursus Assistent Looptrainer (ALT2) als Basis Looptrainer (BLT3), zie: https://www.eindhovenatletiek.nl/2019/09/14/twee-cursussen-voor-looptrainers/

In het najaar van 2018 organiseerde Eindhoven Atletiek ook een cursus Assistent Looptrainer, zie: https://www.eindhovenatletiek.nl/2018/10/09/cursus-assistent-looptrainer-2/

Als vereniging vinden we het belangrijk om met goed opgeleide mensen te werken. Tijdens de opleidingen worden de cursisten begeleid door opleiders van de Atletiekunie en praktijkbegeleiders van onze eigen vereniging of van een vereniging in de regio.

  • Onder het tabblad “Trainers opleidingen en bijscholingen” is het totale opleidingsaanbod voor trainers in te zien;
  • Onder het tabblad “Jury opleidingen en bijscholingen” is het totale opleidingsaanbod voor juryleden in te zien;
  • Onder het tabblad “Opleiders en praktijkbegeleiders” is te vinden welke opleiders en begeleiders er zijn;
  • In het vak “Atletiek Academie” kan je inloggen. Het is de digitale leeromgeving voor cursisten en opleiders. Deze module is alleen toegankelijk voor cursisten en opleiders die zijn ingeschreven voor een trainers- of juryopleiding.

 

 

Een aantal keer per jaar wordt de cursus Assistent Looptrainer 2 (ALT2) gegeven.

Deze cursus bestaat uit vier workshops van 2,5 uur met aanvullende opdrachten die in de eigen trainerspraktijk kunnen worden uitgevoerd. Het doel van de cursus is assistenten opleiden die deeltaken van de trainer overnemen om zo de belasting voor de trainer te verminderen. De aanvullende opdrachten zijn 2 x een training observeren en 2 x zelf assisteren bij een training. Op het eind van de cursus ontvang je, als je alle opdrachten hebt uitgevoerd een certificaat. Deze cursus is een goed begin voor een vervolgopleiding als trainer.

Voor meer informatie over deze cursussen en de begeleiders van Eindhoven Atletiek kan je contact opnemen met de Technische Commissie.