Trainingen i.v.m. lock-down

Trainingen i.v.m. lock-down

Tot na de jaarwisseling hebben we te maken met nieuwe Corona-maatregelen waardoor de service die we aan onze leden kunnen bieden verder wordt beperkt. Omdat deze maatregelen in het weekend zijn ingegaan duurt het even voordat de sportbonden met verdere toelichting kunnen komen. Vanuit de gemeente en de overheid (zie bv https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport) zijn de instructies wel al vrij helder.

Binnensportlocaties zijn gesloten en voor buitensport wordt onderscheid gemaakt tussen sportaccommodaties en de openbare ruimte.

Voor sportaccommodaties zoals onze atletiekbaan geldt:

  1. Buitensportaccommodaties mogen gebruikt worden tussen 5:00 en 17:00 uur.
  2. Kinderen en jeugd tot en met 17 jaar, trainingen, wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.
  3. Volwassenen vanaf 18 jaar sporten toegestaan met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.

Voor de openbare ruimte gelden iets andere regels:

  1. Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten ook is ook na 17.00 uur toegestaan. 
  2. Sporten mag met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.
  3. Meerdere kleine groepjes worden gezien als een groot georganiseerd verband en is niet toegestaan.
  4. Kinderen tot en met 17 jaar mogen georganiseerd in groepsverband sporten onder voorwaarden bijvoorbeeld in overleg met de gemeente.

Voor onze trainingen betekent dit het volgende:

Voor de pupillen en junioren zouden de trainingen in deze vakantieperiode sowieso heel beperkt zijn. De pupillen- en juniorentrainingen op zaterdagen 25 december en 1 januari zouden al niet doorgaan. Er wordt door de trainers nu onderzocht of voor deze groepen een incidentele training georganiseerd kan worden.

De vele looptrainingen die we normaliter in de avonden hebben moeten noodgedwongen in de openbare ruimte plaatsvinden en kunnen daardoor nu niet als groepstraining georganiseerd worden. Wel raden we de trainers aan om hun trainingsgroepen te blijven inspireren en motiveren met schema’s en b.v. aan te raden om individueel of met een vast loopmaatje te blijven trainen. Uit de vorige lockdowns weten we dat dit door de leden zeer op prijs werd gesteld.

De dagelijkse ochtendtrainingen (normaliter om 9:30) kunnen als duo’s op de baan worden uitgevoerd in de ochtend. Hier geldt dat als de lopers vooraf via b.v. whatsapp weten wat ze moeten doen ze dat verder zonder begeleiding op de baan zouden kunnen uitvoeren. De kantine is natuurlijk gesloten, de kleedkamers ook, toilet mag wel open zijn.Dus goed om iedereen te vragen thuis om te kleden.

Deze tip voor trainingen op de baan (individueel of in duo) geldt in het algemeen voor al onze leden, daarvoor is het sportpark open. Wel altijd rekening houden met elkaar, geen groepen vormen en niet blijven hangen na de training. In deze vakantieperiode kunnen ook technische trainingen overdag plaatsvinden, ook in duo-vorm. Dat geldt natuurlijk ook voor onze blade-runners. De wandeltrainers hebben al aangegeven hun groepen ook aan te sporen bezig te blijven. 

Geplaatst in Actueel, Nieuws