Strengere corona-maatregelen vanaf zondag 28 november

Strengere corona-maatregelen vanaf zondag 28 november

Vrijdagavond 26 november zijn door de overheid nieuwe Coronamaatregelen afgekondigd, waarvan voor ons de belangrijkste is dat alle sportparken (dus ook onze atletiekbaan) na 17:00 ‘s avonds gesloten worden De maatregelen gaan in op zondag 28 november om 05:00 uur en gelden in ieder geval tot en met 18 december 2021.

Sport is nog wel mogelijk, maar er zijn een aantal nieuwe maatregelen. Hieronder staan de belangrijkste op een rijtje. Let op: deze maatregelen zijn aanvullend op de maatregelen die gelden sinds 13 november (dus voor toegang tot bijvoorbeeld kleedkamers en kantine is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar).

  • Alle sportaccommodaties zijn gesloten van 17:00 uur tot 05:00 uur (binnen- en buitensportlocaties);
  • Ook de sportkantines zijn gesloten tussen 17:00 uur en 05:00 uur;
  • Binnen in de sportaccommodaties is 1,5 meter afstand verplicht (naast het hebben van een corona toegangsbewijs), net als het dragen van een mondkapje (mondkapje vanaf 13 jaar);
  • Bij verplaatsen binnen een locatie waar een coronatoegangsbewijs geldt is het dragen van een mondkapje verplicht;
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij de sport.

Voor de volledigheid volgen hier de afstandsregels:

  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.
  • Tijdens de sportbeoefening hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden en is een mondkapje ook niet nodig. Toch blijft dit een veilige afstand en raden we aan deze in acht te nemen waar mogelijk, dus ook als het gezien de leeftijd van de sporter niet nodig is.

Wat betekent dit concreet voor Eindhoven Atletiek?

De trainingen die overdag op- en vanaf de baan plaatsvinden en trainingen in de omgeving van Eindhoven (voor 17:00 uur) kunnen doorgaan. Denk bijvoorbeeld aan de dagelijkse looptrainingen in de ochtend en andere loop-, wandel-, sprint- en technische trainingen die voor 17:00 uur zijn afgerond. Ook de vele wandel- en looptrainingen op zaterdag- en zondagochtend worden door de nieuwe maatregelen niet geraakt.

De vele baantrainingen in de avond komen voorlopig te vervallen. Voor de jeugd is de komende tijd de zaterdagochtend de enige optie met de baantraining voor D-junioren en gevorderde A-pupillen en de looptrainingen voor zowel pupillen als de junioren vanaf de baan.

Individueel buiten sporten in de openbare ruimte is wel toegestaan na 17:00 uur. Verder staat op de site van de Rijksoverheid dat het georganiseerd buiten sporten na 17:00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Dit biedt voor de vele lopers van onze vereniging de mogelijkheid om toch in kleine groepjes op pad te gaan. Vrijwel alle trainingsgroepen beschikken over een whatsapp groep waarin trainingsideeën, schema’s en feedback kunnen worden gedeeld en via welke ook groepjes gevormd kunnen worden. Houd daarbij wel in gedachten dat het idee achter de vergaande maatregelen van de overheid is om contactmomenten drastisch te beperken, dus vermijd het verzamelen in grote groepen.

Leden van Eindhoven Atletiek mogen (als altijd) overdag gebruik maken van de atletiekbaan, behalve als die is verhuurd aan anderen, en altijd in afstemming met eventuele trainingen die daar plaatsvinden.

We hopen dat deze nieuwe maatregelen effectief zullen zijn, zodat we op korte termijn – liefst nog voor de Kerst – weer samen kunnen sporten zoals we dat de laatste tijd hebben kunnen doen.

Bestuur en TC Eindhoven Atletiek

Geplaatst in Clubmededelingen