Drie keer goud en één keer zilver bij NK 10km

Drie keer goud en één keer zilver bij NK 10km

Bij de NK 10km in het Noord-Hollandse Hem kwamen van Eindhoven Atletiek zeven mannen en twee vrouwen in actie die samen 3 keer goud, 1 keer zilver, 6 persoonlijke records en 3 clubrecords scoorden. Dit NK was één van de wegwedstrijden die wel door konden gaan doordat ze niet de massaliteit van een evenement hebben. In het Noord-Hollandse (zelf spreken ze over West-Friese) Hem was een ronde van 10km uitgezet waarin vooral de wind in het tweede deel, op de dijk langs het Markermeer een pittige tegenstander was.

Heel opvallend was de prestatie van de 41-jarige Michiel Vink die bij de M40 met grote overmacht wist te winnen in een snelle 30.59, goed voor een PR en CR. Michiel is al een hele tijd heel goed in vorm en mocht dit nu eindelijk eens in een wedstrijd laten zien.

Michiel is heel blij met zijn titel en eerste sub-31

Vader en zoon Peter en Merlijn van der Velden wonnen beiden: Merlijn bij de junioren in 32.09 (PR/CR), Peter bij de M50 in 33.58.

Merlijn en Peter van der Velden

Barbara Saat haalde bij de V45 zilver in een tijd van 39.35 (PR/CR).

Zilver en een nieuw PR: Barbara is blij!

Naast deze vier podiumplaatsen liep bij de dames Renee Sijbesma 35.58 (PR) en bij de mannen Tim Verbaandert 31.22 (PR), Michael Beuwer 32.02 (PR), Ben Vriends 32.53 en Henk Vos (M50, 40.18).

Podiumplaatsen in Baarle-Nassau

Ook op zondag 29 augustus werd in Baarle-Nassau de 10km wedstrijd ‘Het Bels Lijntje’ gehouden. Snelste loper van Eindhoven Atletiek was hier M50 Filip Lijnen, die bij de M45 tweede werd in een tijd van 35.09, voor clubgenoot Ruud de Wert die in 36.04 derde werd in deze categorie en Stefan van Happen die in 38.34 finishte. Bij de M35 was er een tweede plaats voor Bart Niesten in 35.43

We hopen allemaal dat er spoedig meer wedstrijden komen. Hopelijk kan Eindhoven ook doorgaan, zodat we weer met meer lopers in actie kunnen komen.

Geplaatst in Uitslagen