Trainingsupdate

Trainingsupdate

Sinds dinsdag 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden, iets wat we als vereniging zoveel mogelijk proberen mogelijk te maken.

M.i.v. woensdag 3 maart mogen personen tot en met 26 jaar buiten op sportaccommodaties in teamverband sporten zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen. De competitie ligt wel stil, onderlinge wedstrijden binnen de eigen club zijn toegestaan (publiek is niet toegestaan).

De atletiekunie heeft aangegeven dat ze zich ervan bewust zijn dat er veel vragen leven over het sporten voor de leeftijdsgroep tot en met 26 jaar in de buitenruimte (loopgroepen), maar dat vooralsnog de versoepeling voor deze leeftijdsgroep alleen geldt voor het sporten op de sportaccommodatie.

Personen vanaf 27 jaar mogen nog steeds alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Onderlinge wedstrijden zijn niet toegestaan.
Kantines, douches en kleedkamers zijn nog steeds gesloten en de avondklok geldt, vooralsnog tot en met 15 maart, tussen 21.00 uur en 04.30 uur.

Onze jeugdleden kunnen al enige tijd relatief onbezorgd trainen. Met de versoepeling van de maatregelen voor sporters tot en met 26 jaar worden de baantrainingen voor die leeftijd ook makkelijker vorm te geven.
We proberen ook onze overige leden zo goed mogelijk te bedienen. Diverse trainers verstrekken trainingsschema’s die onze leden individueel of in tweetallen kunnen uitvoeren. Dat blijkt goed te werken: wanneer men vooraf weet wat het programma is, dan is het makkelijk om een veilige solo/duo training te doen, zelfs als er meerdere duo’s tegelijk trainen. Veel leden slagen er zo in om actief te blijven en enigszins gestructureerd te trainen, al worden socialere groepstrainingen door iedereen echt gemist. Leden van Eindhoven Atletiek kunnen voor individuele solo/duo trainingen ook regelmatig op de atletiekbaan terecht op tijden waar er geen andere activiteiten zijn gepland, zoals b.v. ’s ochtends op elke werkdag, op zaterdagochtend tot 10:30, zaterdagmiddag en de hele zondag. Houd wel altijd rekening met andere aanwezige sporters; meld je even bij een eventueel aanwezige trainer of bij al aanwezige sporters, zodat iedereen veilig kan trainen. Vind je het bij aankomst te druk, dan is lopen bijvoorbeeld bij de Karpendonkse Plas of in het Eckartse Bos ook een optie.

Kort samengevat ziet de huidige bezetting met geplande trainingen en activiteiten er als volgt uit:
·         Maandag t/m vrijdag zijn er ’s middags regelmatig sprinttrainingen en vanaf 18:00 diverse (jeugd)trainingen.
·         Op maandag van 13:00 tot 15:00 en woensdag van 17:00 tot 19:00 is de baan verhuurd aan het Studenten Sportcentrum.
·         Op vrijdag trainen vanaf 17:30 eerst onze RaceRunners, daarna is vanaf 18:30 de baan verhuurd.
·         Op zaterdagochtend zijn er baantrainingen voor jeugd en wedstrijdatleten van 10:30 tot 12:30

Voor vragen over trainingen of ideeën daarvoor kun je altijd terecht bij je trainer. Voor overige vragen mail naar info@eindhovenatletiek.nl.

Bestuur en TC Eindhoven Atletiek
 
Geplaatst in Archief