Sneeuwvrij (update)

Sneeuwvrij (update)

Update woensdag 10 februari

Uitzicht op de baan, woensdag

Na wat testen op de baan is duidelijk dat het niet zal lukken om de sneeuw/ijslaag te verwijderen zonder de baan te beschadigen. De gemeente wacht daarom de dooiaanval van maandag af en zal verder geen actie ondernemen. Ook wij mogen de baan niet schoonmaken. Voor de langere-afstandslopers onder ons geen probleem, meer technische onderdelen zullen even geduld moeten hebben voordat we weer de baan op kunnen om de trainingen (natuurlijk nog steeds met Corona-regels) weer op te pakken.

Deze week zijn er daarom geen baantrainingen.

Sommige trainingen zullen buiten de baan wel doorgaan, houd daarvoor de app-groepen e.d. in de gaten.

Eerdere update dinsdag 9 februari

Uitzicht op de baan, dinsdag 14:00

Zoals in bovenstaande foto te zien is was dinsdagmiddag de rondbaan nog perfect bedekt met sneeuw. Inmiddels weten we van de leverancier/fabrikant van de baan (met slechts dunne rode toplaag) dat we op de rondbaan niet mogen scheppen, wel vegen. Uit de handleiding: ‘Under no conditions should scraping, shoveling or other mechanical means of snow removal be used. These processes could inadvertently damage the track surface resulting in patching and repairs. A snow removal by sweeping or blowing does not harm the running track surface.‘ De gemeente gaat proberen twee banen sneeuwvrij te maken. Als dat lukt dan kunnen we weer beperkt lopen op de baan. Om de toplaag niet te beschadigen mogen we op een geveegde baan bij deze vorst niet met spikes trainen.

Geplaatst in Archief