Corona update 4 november

Corona update 4 november

Dinsdagavond 3 november heeft het kabinet besloten om voor de komende twee weken extra maatregelen in te stellen boven op de huidige gedeeltelijke lock-down. Het risico om besmet te raken blijft hoog, dus het volhouden van de maatregelen is cruciaal, inclusief thuisblijven en testen bij klachten, drukte vermijden en afstand houden. 

Voor sporten gelden nu o.a. de volgende regels:

 • Maximaal 2 personen mogen met elkaar sporten (binnen en buiten) in een groepje. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
 • Voor buitensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:
  • de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
  • er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
  • zij niet mengen.
 • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Kinderen/jongeren met klachten blijven thuis.

Voor onze vereniging is de belangrijkste verandering in de komende twee weken dat de maximale groepsgrootte voor volwassenen terug is gegaan van 4 naar 2. Een trainer kan nu dus meerdere duo’s aansturen waar dat eerst kwartetten waren.

We proberen nog steeds binnen de regels en binnen de mogelijkheden van de individuele trainers onze leden zo goed mogelijk te begeleiden bij hun trainingen. We vragen begrip dat niet alle trainers onder de huidige omstandigheden trainingen kunnen verzorgen. Het is goed om te zien dat veel leden in deze lastige tijden alleen of in kleine groepjes actief blijven. Onze vele lopers raden we aan om zoveel mogelijk overdag te sporten, met maximaal één vast loopmaatje.

De huidige stand van zaken voor de trainingen in de komende twee weken is als volgt:

 • Trainingen voor de jeugd (pupillen en junioren) gaan door.
 • Technische trainingen (werpen, springen, sprinten, horden) voor volwassenen gaan zoveel mogelijk door. Trainers mogen meerdere groepen van 2 personen begeleiden, maar het is aan de trainers om te bepalen of ze dat willen en of dat mogelijk is. Aanmelden voor elke training is daarom verplicht (kom niet zomaar opdagen) en volg steeds de aanwijzingen van de trainer op.
 • De meeste looptrainingen voor recreanten gaan niet door. Leden kunnen natuurlijk wel onderling afspreken om met z’n tweeën te gaan sporten en trainers zullen ook zoveel mogelijk trainingstips blijven geven of kleinschalig toch trainingen faciliteren. Houd daarom de app-groepen of email in de gaten.
 • Looptrainingen voor wedstrijdatleten gaan in aangepaste en kleinere vorm door. Net als bij de technische trainingen is het aan de trainers te bepalen in hoeverre ze training willen en kunnen geven. Ook bij deze trainingen geldt dat aanmelden vooraf verplicht is.
 • De wandeltrainingen gaan, net als in de voorgaande periode, niet door.

Bovenstaand overzicht is het huidige inzicht. Het kan altijd zo zijn dat trainingen uitvallen of aangepast moeten worden omdat b.v. trainers in afwachting zijn van een testresultaat.

Nog steeds zijn de kleedkamers en de kantine gesloten en geldt: ga na afloop van training direct naar huis.

Mocht je vragen of ideeën hebben, neem dan gerust contact op met je trainer of met de TC.

Bestuur en TC Eindhoven Atletiek

Geplaatst in Archief