Corona update

Corona update

De laatste drie dagen hebben we bij Eindhoven Atletiek kunnen ervaren hoe het is om onder de nieuwe Corona-regels te opereren. We doen er alles aan om als club zo goed mogelijk te blijven draaien en onze leden te inspireren en te steunen bij het trainen, met inachtneming van de randvoorwaarden en richtlijnen zoals die vanuit de rijksoverheid, de gemeente, het NOC-NSF en de Atletiekunie zijn opgesteld. We kiezen er bewust niet voor om alle activiteiten te stoppen omdat we weten dat sporten juist in deze tijden met grote beperkingen een wezenlijke bijdrage kan leveren aan zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid.

Als buitensport geldt er voor ons geen maximum aan het aantal personen dat op de accommodatie of bij een training aanwezig mag zijn. Wel moeten groepen met daarin volwassenen (personen van 18 jaar en ouder) duidelijk gesplitst zijn in groepjes van maximaal 4 (exclusief trainer) die onderling de 1,5m afstand moeten houden en niet mogen mengen met andere groepen (en daarvan natuurlijk ook ruim 1,5m afstand moeten houden). Dat laatste is vooral bij het verzamelen voor aanvang van de training een aandachtspunt.

Er is op zaterdag al wat geëxperimenteerd met het opsplitsen van groepen in groepjes van 4, b.v. bij een bostraining waar groepjes van 4 met ieder een kopman/vrouw op pad gingen, maar ook creatieve trainingen waarbij een trainer meer dan 1 groepje van 4 aanstuurde. Dat ging steeds naar volle tevredenheid en gevoel van veiligheid van zowel de trainers als de deelnemende lopers.

De huidige situatie voor de komende weken is als volgt:

  • Trainingen voor de jeugd (pupillen en junioren) gaan door.
  • Technische trainingen (werpen, springen, sprinten, horden) voor volwassenen gaan zoveel mogelijk door. Trainers mogen meerdere groepen van 4 personen begeleiden, maar het is aan de trainers om te bepalen of ze dat willen en of dat mogelijk is. Aanmelden voor elke training bij de desbetreffende trainer is daarom verplicht (kom niet zomaar opdagen) en volg steeds de aanwijzingen van de trainer op.
  • Looptrainingen voor volwassenen – waar me meestal grotere groepen hebben – zijn de grootste uitdaging. In elk geval proberen de trainers de groepen van trainingsinspiratie te voorzien. Sommige trainingen gaan door, b.v. waar het makkelijk is om de groepjes van 4 te vormen en met een duidelijke opdracht op pad te sturen. Ook hier geldt dat aanmelden bij de desbetreffende trainer vooraf verplicht is.
  • Sommige trainingen zouden ook op momenten gepland kunnen worden dat we normaliter weinig gebruik maken van de baan, denk b.v. aan overdag, of juist ’s avonds laat, of in het weekend.
  • De wandeltrainingen gaan niet door.

Bedenk dat de kleedkamers en de kantine de komende weken gesloten zullen blijven. Nog steeds geldt: ga na afloop van training direct naar huis.

Mocht je vragen of ideeën hebben, neem dan gerust contact op met je trainer of met de TC.

Bestuur en TC Eindhoven Atletiek

Geplaatst in Archief