Nieuwe Coronamaatregelen: Trainingsplan t/m zondag 18 oktober

Nieuwe Coronamaatregelen: Trainingsplan t/m zondag 18 oktober

Dinsdagavond 13 oktober heeft het kabinet in een persconferentie diverse aanscherpingen voor o.a. de sport bekend gemaakt. Deze maatregelen gelden in elk geval voor de komende vier weken (10 november 2020):

  • kinderen tot 18 jaar mogen in teamverband blijven trainen. Voor hen zijn onderlinge wedstrijden op de club toegestaan (reizen moet beperkt worden, geen publiek).
  • sporters boven de 18 jaar mogen niet meer in teamverband sporten. Voor hen wordt de competitie volledig stilgelegd.
  • volwassenen (18 jaar en ouder) mogen buiten in groepjes van maximaal vier personen (exclusief instructeur) en met 1.5 meter afstand blijven sporten; bijvoorbeeld hardlopen.
  • de kantines en kleedkamers van alle sportclubs zijn gesloten.
  • alle evenementen zijn verboden: dus ook hardloopevenementen (recreatief).

Momenteel vindt er overleg plaats tussen het NOC*NSF en de diverse bonden om bovenstaande maatregelen in duidelijke regels om te zetten, zodat het protocol ‘verantwoorde atletieksport’ door de Atletiekunie aangepast kan worden.

Wat betekent dit voor Eindhoven Atletiek?

Eindhoven Atletiek conformeert zich aan de nieuwe regels en het achterliggende idee om verplaatsingen en contacten zoveel mogelijk te beperken. Omdat er nog wat onduidelijkheden zijn hebben we eerst een plan tot en met aanstaande zondag opgesteld over welke trainingen kunnen doorgaan en welke niet.

  • Alle trainingen voor volwassenen met meer dan 4 sporters van 18 jaar of ouder gaan vanaf vandaag (woensdag 14 oktober) niet door. Dit geldt dus b.v. voor de recreatieve looptrainingen overdag en ’s avonds en de trainingen voor de wedstrijdgroepen vanaf mila (vanaf 18 jaar), maar b.v. ook voor de wandeltrainingen. Dit houdt niet in dat er niet getraind mag worden. Trainers zullen via de gebruikelijke kanalen (whatsapp, facebook, mail etc) hun groepen begeleiden en open staan voor vragen vanuit de groep. De leden kunnen dan individueel of met maximaal 4 personen (met 1,5 afstand) hun training afwerken, het liefst zo dicht mogelijk bij huis.
  • De jeugdtrainingen gaan vooralsnog door, en ook een paar kleine groepjes met weinig volwassenen kunnen nog trainen (denk b.v. aan werptraining en aangepast sporten).

Natuurlijk blijven we allemaal (trainers en sporters) nog steeds thuis bij klachten. Hiernaast vragen we om begrip als trainingen niet door kunnen gaan omdat b.v. trainers strikter zijn voor zichzelf of dat moeten zijn i.v.m. werk.

We verwachten dat bovenstaand plan zeker nog aangepast gaat worden, op basis van het protocol van de Atletiekunie (waaraan nu wordt gewerkt) en ervaringen en ideeën uit de praktijk. Zo mogen er meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen die groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen.

We hopen dat iedereen gezond mag blijven en dat de huidige harde maatregelen het mogelijk maken om vanaf midden november de teugels weer iets te laten vieren. Hoewel atletiek een individuele sport is blijkt steeds weer dat samen sporten door iedereen het leukst wordt gevonden.

Bestuur Eindhoven Atletiek

Geplaatst in Actueel, Afgelastingen, Nieuws, Nieuwsbrief