Sven Roosen Nederlands kampioen tienkamp U20 in een nationaal record!

Sven Roosen Nederlands kampioen tienkamp U20 in een nationaal record!

Dit weekend stond in het teken van het NK meerkamp voor junioren en senioren in Emmeloord, waar namens Eindhoven Atletiek Sven Roosen, trainende op Papendal bij de meerkamp groep, in actie kwam. Na de eerste dag voerde Sven het klassement met overtuiging aan door op vier van de vijf onderdelen een nieuw PR (soms met teveel wind) neer te zetten: 2e op de 100m in 10.71s (PR, wind +2.5m/s), 1e bij het verspingen met 7.26m (PR, wind +2.7m/s), 1e bij het kogelstoten met 15.27m (PR), 4e bij het hoogspringen met 1.82m, en 1e op de 400m in 48.22s (PR). Op dag twee liet Sven zich niet teisteren door de regenbuien en flinke uitloop van het programma en scoorde weer drie PRs; 45.89m bij het discuswerpen (1e plek), 57.44m bij het speerwerpen (1e plek) en 4:28,15 op de 1500m (2e plek). Verder kwam hij tot 4.40m bij polshoog (4e plek) en snelde hij naar 13.81s op de 110mH (1e plek, wind +0.2m/s). Een overzicht van alle onderdelen is hier te vinden: https://www.atletiek.nu/atleet/main/938872/.

Dit levert hem een tienkamp puntentotaal op van 8116 (!!) punten, waarmee hij het Nederlands record van Pieter Braun uit 1993 (7953 punten) verbreekt en als eerste Nederlandse A-junior allertijden de magische 8000 punten grens passeert. Dit nationale record leverde hem met afstand de Nederlandse titel bij de A-junioren op, met op de tweede plaats zijn trainingsmaatje Sven Jansons. Ondanks het weer was het een prachtig en succesvol weekend waarbij deze nieuwe lichting tienkampers elkaar gebroederlijk naar topprestaties toejuichten. Wil je nog nagenieten van dit NK weekend? Op het YouTube kanaal van de organiserende vereniging AV NOP zijn de volledige livestreams terug te kijken: https://www.youtube.com/channel/UCmhOJywTyyGvppVtGx-dhHw/videos.

In een artikel van het Eindhovens Dagblad wordt ook het internationale veld uitgelicht; Sven staat nu achtste allertijden in Europa!

Sven Roosen met trainingsmaatje Sven Jansons op de 110mH
Sven, polshoog en regen

Geplaatst in Uitslagen