Een weekend vol records

Een weekend vol records

Op zaterdag 22 augustus zijn weer volop atleten van Eindhoven Atletiek in actie gekomen, en deze keer ook op eigen baan! Het weekend was op zaterdag nog maar net begonnen en de eerste uitstekende resultaten kwamen al binnen. Bij het Westfries Atletiek Gala in Grootebroek verrast meerkamper Sven Roosen met de winst op de 200m in een PR van 21.55, waarmee hij in de ranglijsten bij de junioren-A de tweede plaats inneemt achter clubgenoot Riq de Wit, een unieke luxe! Als meerkamper kwam Sven ook nog in actie bij discuswerpen (43m15 met de 2kg discus) en bij het hoogspringen (1m85). Juno Schuwer, ook junior-A, liep eerst een heel goede 50.30 op de 400m en daarna nog 22.75 op de 200m, onder zijn PR maar helaas met teveel rugwind. In Bergen-op-Zoom won Silke Peeters de 400m horden bij de dames in een PR van 60.28, waarmee ze het clubrecord van Marta Pape (60.52) wist te verbeteren en ook haar derde positie op de ranglijst van dit jaar versterkte.

Sven Roosen wint de 200m in een PR van 21.55

Later op de dag wist Atletiek Helmond met een team enthousiaste juryleden ondersteund door ouders en jeugdleden in Eindhoven een prachtige atletiekmiddag en avond te organiseren voor pupillen t/m masters, waarbij maar liefst 52 leden van Eindhoven Atletiek in actie kwamen. Het is ondoenlijk alle prestaties te noemen, het volledig overzicht staat op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/33847/227/. Enkele hoogtepunten: in de eerste serie van de 800m liepen alle 4 de deelnemers van Eindhoven Atletiek onder de 2 minuten: Tim Verbaandert (1.54,75), Jens Peeters (1.56,04), Luuk Verbaandert (1.58,76) en Pepijn van de Westerlo (1.59,49). Sacha van Agt was de snelste dame op de 200m met 24,70. B-junior Luuk Meuken kwam bij kogelstoten tot 13m60 en met de discus tot 43,76, beide goed voor een PR. B-junior Merlijn van der Velden liep op de 3000m met 8.42,89 naar de eerste plaats op de nationale ranglijst tot nu toe. De harde wind maakte snelle sprinttijden heel moeilijk en ook op de mila-afstanden was dit deels een spelbreker, maar de gretigheid van de deelnemers nu er eindelijk weer eens een wedstrijd was leidde tot mooie duels en daarmee toch tot heel veel persoonlijke records.

Sacha van Agt in actie op de 200m
Jeroen Munsters (M50 kogelstoten) wint favoriete foto van de auteur van dit bericht
Geplaatst in Uitslagen