Riet van Ooyen overleden

Riet van Ooyen overleden

Op 16 augustus j.l. is erelid Riet van Ooyen op 76 jarige leeftijd overleden.

In 1983 kwam Riet bij de vereniging. Zij maakte vanaf die tijd deel uit van de clubbladredactie. Haar man Martin was in die tijd actief als wedstrijdsecretaris. Door zijn  overgang naar het bestuur werd het wedstrijdsecretariaat door Riet overgenomen. Jaren was ze een deel van de begeleiding bij de jeugdkampen. In 1988 was ze een drijvende kracht achter het organiseren van het 75 jarig jubileum. Van haar hand verscheen ook het jubileumboek “1913 – 1988 75 jaar P.S.V. atletiek”. In 1989 nam zij zitting in het bestuur. In de aanloop naar en ook tijdens het door PSV georganiseerd Nederlands Kampioenschap speelde ze een belangrijke rol in deze voortreffelijk georganiseerde wedstrijd. Alle jaren was ze ook actief als jurylid. In 1994 verliet Riet het bestuur. Vanaf die tijd is zij zich meer gaan toeleggen op de functie van microfonist. In die hoedanigheid heeft zij veel wedstrijden van vakkundig commentaar voorzien.

Riet is erelid van onze vereniging, ze is in het bezit van de K.N.A.U. Jury waarderingsspeld en is lid in de orde van Oranje Nassau.

Ondanks al haar fysieke problemen was Riet een voorbeeld van hoe men positief in het leven moet staan.

We wensen Martin en verdere familie heel veel sterkte in het verwerken van dit grote verlies.

Geplaatst in Clubmededelingen