(Inter)nationale prestaties

(Inter)nationale prestaties

Atleten van Eindhoven Atletiek kwamen zaterdag 15 augustus in kleine groepjes bij drie wedstrijden in actie, steeds met beperkte toeschouwers door corona protocollen.

Bij de Puma Jump ’n Run in Dortmund verbeterde Sacha van Agt in de series haar beste jaartijd op de 100m naar 11.89, om daarna in de finale tweede te worden in 11.95. Een onderbreking van 2 uur i.v.m. noodweer weerhield Luuk Verbaandert er niet van om op de 1500m met 3.59.55 voor het eerst onder de 4min te duiken. Tim Verbaandert maakte later op de avond met 14.36.50 een prima debuut op de 5000m.

In Nijmegen bij de Next Generation Athletics trof Merlijn van der Velden een rommelige race op de 1500m en bleef met 4.01.09 slechts een halve seconde boven zijn PR.

Merlijn van der Velden (678 in grijs tenue) op de 1500m in Nijmegen

In Sittard maakte eerder op de dag Moos van Gendt haar debuut bij kogelslingeren bij de meisjes-B met een afstand van 29m21. Kirsten Peeters wist zich op die afstand nog eens te verbeteren en kwam met 47m96 ruim 2,5m verder dan haar PR van vorige week. Volgende wedstrijd voor velen is die in Eindhoven op 22 augustus, georganiseerd door Atletiek Helmond. Daarna volgen de NKs voor senioren en junioren.

Geplaatst in Uitslagen