PRs in de warmte

PRs in de warmte

In deze periode met Corona-maatregelen worden met enige regelmaat baanwedstrijden georganiseerd. Met goede planning, spreiding in het chronoloog, beperking van het aantal deelnemers en het gecontroleerd toelaten van coaches, fotografen en publiek lopen deze wedstrijden prima. De meeste stress is vooraf bij het inschrijven, waar soms al binnen 3 minuten alle plaatsen vergeven zijn.

Op vrijdagavond bij de trackmeeting in Utrecht stond o.a. 400m horden op het programma. Onze trainingsgroepen hadden aanvankelijk niet gerekend op een baanseizoen met dit technisch moeilijke nummer en hebben snel wat trainingen ingelast om aan het ritme te werken. Joris Petterson liep bij een temperatuur van 34C met 56.66 meteen naar een sterke tijd en derde plaats, op korte afstand gevolgd door gastlid Luigi Rondas die met 57.93 vierde werd. Bij de dames werd Silke Peeters tweede in een tijd van 1.02,29. Sacha van Agt kwam op de 100m tot 11,93 tot de snelste tijd bij de dames.

Joris Petterson (nr 829) op het laatste stuk naar de finish (foto Bjorn Parée)

In Breda werd op zaterdag een kleinschaligere wedstrijd gehouden met deelname van diverse atleten uit de nationale selectie, waaronder Churandy Martina. Bij deze wedstrijd overdag was het met 35 a 36C nog warmer dan in Utrecht. Riq de Wit maakte gebruik van de goede sprintomstandigheden door zowel op de 100m als de 200m een PR te lopen. Bij zijn 10.78 op de 100m was er met 2.1m/s net iets teveel rugwind om in de ranglijsten te worden opgenomen. Zijn 21.48 op de 200m met 0.4m/s rugwind was goed voor de overwinning en een voorlopig eerste plaats op de nationale ranglijst bij de junioren-A (U20).

Riq de Wit (799) oogt ontspannen na de finish op de 100m (foto Bjorn Parée)

Sven Roosen won het verspringen bij de junioren A met een afstand van 7m09, slechts 2cm onder zijn PR en ook al goed voor de voorlopig eerste plaats op de ranglijst. Silke Peeters had geleerd van haar optreden in Utrecht op vrijdagavond en liep nu met een ander pasritme naar de overwinning en een PR in een tijd van 1.00,61, voorlopig goed voor een derde plaats op de ranglijst.

Silke gaat met flink marge over één van de eerste hordes (foto Bjorn Parée)

Jil Ney maakte indruk op de 3000m door bij een temperatuur van 36C met 11.40,84 slechts 3 seconden boven haar PR te blijven. Pepijn van de Westerlo liep zijn 800m in 2.01,42.

Jil Ney (693) in actie op de 3000m (foto Bjorn Parée)

Jack Abernethy verraste door in zijn eerste wedstrijd van het seizoen zijn PR op de 400m te verbeteren naar 50.95, waarmee hij als eerstejaars A-junior voor het eerst onder de 51sec bleef en in zijn categorie won.

Jack sprint krachtig naar een nieuw PR op de 400m (foto Bjorn Parée)

In het Belgische Ertvelde wist B-juniore Kirsten Peeters op zondag haar PR bij kogelslingeren verder aan te scherpen tot 45m34.

Geplaatst in Uitslagen