Eindhoven in actie bij Atledo

Eindhoven in actie bij Atledo

26 juli organiseerde Atledo te Dongen een baanwedstrijd waar meerdere atleten van Eindhoven Atletiek van de partij waren. Ondanks de harde wind (bij de 200m werd zelfs -4.4m/s gemeten) werden er 43 baanrecords gevestigd! Zo schreef seniore Silke Peeters het baanrecord 400m op haar naam door in 57.11s over de finish te komen. Deze 3e snelste 400m serie, waar ook seniore Sanne Denneman in actie kwam, bestond alleen uit vrouwen. De microfonist noemde de twee voorafgaande mannen series dan ook het voorprogramma van dit spektakel, wat toch een glimlach wist te onttrekken aan de gefocuste atletes. Even later was het de beurt aan C-junior Senna Janssen, die op zijn 400m debuut, en zijn allereerste open wedstrijd, zijn serie won in 1:00,46.

Silke Peeters (midden) en Sanne Denneman (links) op de 400m
Senna Janssen op zijn 400m debuut

Op de 800m was Eindhoven Atletiek sterk vertegenwoordigd. Senioren Justice Dreischor (2:01,34) en Pepijn van de Westerlo (2:00,74) bleven beiden net boven de 2 minuten grens onder de turbulente omstandigheden. A-junior Jens Peeters opende zijn seizoen met een respectabele 1:57,81; dat smaakt naar meer! Ook A-juniore Anne van Mil, C-juniore Yana van Aarle en B-junior Maron Janssen, die zijn PR verbeterde naar 2:20,17, liepen hun eerste 800m van het seizoen. Koen Magnée scherpte zijn PR op de 1500m aan naar 5:00,93.

Jens Peeters (2e van links) en Justice Dreischor (midden) op de 800m

Al is hij geen wedstrijdlid bij Eindhoven Atletiek, verdient trainingslid en -maatje Luigi Rondas zeker een eervolle vermelding. De senior van Atletiek Maastricht wist ondanks de harde tegenwind op het laatste rechte stuk zijn 400m PR met 0.99s te verbeteren naar 51.70s!

Al met al heeft Atledo een zeer sfeervolle en corona-proof wedstrijd georganiseerd, waar wij (het liefst met minder wind maar met de ludieke microfonist) graag terugkomen. Voor een verdere impressie van de wedstrijd zijn op de Atledo Facebook pagina bijna 600 foto’s te vinden.

Geplaatst in Uitslagen