Back on track: het wedstrijd seizoen begint!

Back on track: het wedstrijd seizoen begint!

Na de verrassende verruiming per 1 juli kwamen er op diverse locaties atleten van Eindhoven Atletiek in actie op kleinschalige wedstrijden om het wedstrijd seizoen af te trappen. Na een periode van improviserend trainen met 1.5m regels op vreemde tijden en alternatieve locaties willen ze wel eens weten hoe ze er nu echt voor staan.

Op zaterdag 4 juli trapte de Atletiekunie zelf af met een besloten wedstrijd op Papendal. Hier kreeg Riq de Wit met 10.92 op de 100m en 16.10 (CR) op de incourante 150m bevestigd op de goede weg te zijn. Ook Sven Roosen (13.91 op de 110mH) en Tim Verbaandert (3.52,42 op de 1500m) lieten zien aan de start van een mooi seizoen te staan.

De eerste echte wedstrijd van het outdoorseizoen na het opschorten door corona werd op 10 juli georganiseerd in Utrecht, op de baan waar ook het NK senioren zal plaatsvinden eind augustus. Deze wedstrijd was al weer een stuk grootschaliger en velen atleten openden hun seizoen met PRs. B-junior Luuk Meuken verbeterde zijn PR bij discuswerpen met 5 meter naar 42m77. A-junior Luuk Verbaandert bleef op de 800m met 1.58,21 voor het eerst onder de 2 minuten, B-junior Thorben Segers verbeterde zich naar 2.12,58. Op de 1500m verbeterde B-junior Merlijn van der Velden zich met 10 seconden naar 4.00,44, nog maar een klein beetje boven de 4min grens. Ook seniore Silke Peeters liep met 56.61 op de 400m een PR en was daarmee de snelste dame van de avond.

Merlijn van der Velden (rechts) onderweg naar zijn PR op de 1500m

Haar zus Kirsten verbeterde de dag daarna bij werpwedstrijden in Rotterdam haar PR bij kogelslingeren (MB, 3kg) met ruim 10m naar 43m89. Maaike Schetters bewees met 43m45 (4kg) het slingeren ook nog niet verleerd te zijn. Denny Kreekel (30m69), Frans Klep (27,32), Monique Kreekel (19m03) onderstreepten samen nog maar eens dat werpen bij Eindhoven Atletiek weer echt in de lift zit.

Het kan zo maar nog een mooie atletiekzomer worden met minder vakantie, diverse kleinere wedstrijden en uiteindelijk zelfs nog NKs in alle categorieën; de atleten van Eindhoven Atletiek zijn er klaar voor!

Geplaatst in Uitslagen