Aankomende trainingsmogelijkheden voor jeugd

Aankomende trainingsmogelijkheden voor jeugd

Zoals niemand ontgaan zal zijn is dinsdagavond aangekondigd dat op de beperkende maatregelen voor sportclubs per woensdag 29 april een uitzondering gemaakt gaat worden voor de jeugd tot en met 18 jaar. Zoals op de site van de Rijksoverheid te lezen is op het gebied van sport besloten dat:

  • Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.
  • Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen.

Bij Eindhoven Atletiek zijn we blij dat we weer iets voor de jeugd kunnen gaan opzetten. Het zal nog even duren – zeker tot in het weekend – voordat duidelijk wordt hoe we dit vorm kunnen geven. Wat we wel al weten is dat de gemeente Eindhoven hieraan meewerkt, zie b.v. de site van Eindhoven Sport. Ook bij de Atletiekunie wordt gewerkt aan richtlijnen die vrijdag verwacht worden.

We moeten nog verder in overleg met de gemeente en natuurlijk ook met onze trainers over de mogelijkheden en de planning en invulling van de trainingen. Nog even geduld dus. We weten wel al dat kantine en kleedkamers gesloten moeten blijven.

Voor alle andere categorieën verandert er zeker tot 19 mei nog niets. We zien dat veel leden en groepen elkaar nog steeds weten te inspireren tot aangepaste trainingen. Dat moeten we dus zeker nog een paar weken volhouden.

Geplaatst in Actueel, Nieuws, Nieuws jeugd, Nieuws pupillen