Creatief trainen

Creatief trainen

In deze periode van zoveel mogelijk binnen blijven en niet samen sporten tonen veel van onze trainers zich creatief. Zo worden er jeugdtrainingen verzorgd via Instagram account ‘Eindhoven Atletiek In Beweging’ en zijn er uitdagende krachttrainingen met alleen eigen lichaam waar groepsleden met filmpjes de correcte uitvoering bewijzen.

Voor diverse looptrainingsgroepen loopt de begeleiding door via b.v. WhatsApp, email en TrainingPeaks. Gelukkig mag in Nederland iedereen nog een rondje hardlopen of ergens een sprinttraining afwerken. De uitdaging voor iedereen is om gevarieerd te blijven trainen, vaak zonder een specifiek doel voor ogen en met als randvoorwaarde dat om gezond te blijven het wordt afgeraden om diep te gaan en de training zo in te richten dat je andere mensen niet tot last bent.

Één van de opvallendste activiteiten die hierbij past was de door Jos Harmsen opgezette RAT race in de trainingsgroep die hij als trainer in opleiding samen met An Rindt begeleidt. Met flink wat planning vooraf werd in deze Running Apart Together challenge door 24 lopers en loopsters samen uiteindelijk op zaterdagochtend tegelijkertijd (maar iedereen alleen en op eigen tempo) samen 410km gelopen. Hierbij werd dankzij GPS horloges een bloem om Eindhoven getekend, met een steeltje tot in Budel en een zonnetje in Veghel. Een prachtig resultaat zoals je ziet!

De verzamelde rondjes zoals de 24 lo(o)p(st)ers die samen gelopen hebben
Ingekleurde bloem met zonnetje

De verwachting is inmiddels dat we de hele maand april nog verder moeten met individueel trainen. Dankzij creatieve ideeën van trainers en trainingsgroepen komen we deze maand vast door met ook wat verbindende trainingen. Nu de zomertijd is aangebroken is de drempel om als nodig ’s avonds nog iets te doen een stuk verlaagd. Doe er je voordeel mee!

Geplaatst in Actueel, Nieuws