Zilver en brons bij de NK cross

Zilver en brons bij de NK cross

In het weekend van 29 februari en 1 maart werd op het terrein van Netl in Kraggenburg, nabij Emmeloord in de Noord-Oostpolder het NK cross gehouden. Op een zeer uitdagend parcours met los zand, heuvels, zompige klei, modder en een paar stukken betere paden slaagden de deelnemers van Eindhoven Atletiek erin om twee medailles in de wacht te slepen.

De beste individuele prestatie kwam op naam van Renee Sijbesma die het in de 6km lange cross bij de U20/MA de favoriete Tess van Randwijk als enige deelneemster heel moeilijk wist te maken, maar haar toch voor moest laten gaan. Met forse voorsprong op de nummer 3 wist ze het zilver te veroveren.

Renee Sijbesma op het podium met de zilveren medaille

Bij de mannen stond Eindhoven Atletiek met een volledig team aan de start. Tim Verbaandert (individueel 14e op deze 10km lange cross), Ben Vriends (19e), Michael Beuwer (25e) en Tim Kragten (30e) werden als team derde.

Tim V, Michael, Tim K en Ben op de derde plaats

Eerder op de dag waren Emmie Weekers en Kathelijn Lemmens als 12e en 13e gefinisht in de 8km lange cross bij de dames. Luuk Verbaandert (U20/JA, 8km) en Merlijn van der Velden (U18/JB, 6km) waren beiden 12e geworden. Op zaterdag was bij de masters de deelname van Eindhoven Atletiek beperkt tot Oscar Mulder die bij de M35 over de 8km lange cross als 9e finishte.

Na de wedstrijd is het afzien snel vergeten en kan iedereen weer lachen. Let op de sokken van Michael en Ben: die passen perfect bij het clubtenue!
Geplaatst in Uitslagen