Vier podiumplaatsen bij de NK's voor studenten

Vier podiumplaatsen bij de NK’s voor studenten

De studenten organiseren elk jaar ook diverse eigen NK’s zoals in de maand februari de NK cross en indoor voor studenten. Eindhoven Atletiek heeft flink wat studenten in de gelederen, waarvan een aantal sterke prestaties heeft geleverd bij deze NSKs.

Op zaterdag 15 februari bij de NSK cross in het Stratumse bos in Eindhoven domineerde Renee Sijbesma de lange cross bij de dames en wist die met ruime voorsprong te winnen. Emmie Weekers finishte als tweede nog steeds ruim voor de nummer 3, zodat zowel goud als zilver werden behaald. Bij de mannen won Michael Beuwer de lange cross, maar zijn deelname was buiten mededinging.

Zaterdag 29 februari was in Apeldoorn het NSK indoor. Justice Dreischor verraste het meest door zijn serie op de 800m met flinke voorsprong te winnen in een nieuw PR van 1.56,56, ook sneller dan zijn best tijd buiten. Hiermee is hij nu houder van zowel het indoor als het outdoor record van Aruba! Jens Peeters was met 1.57,13 iets langzamer.

Halverwege de race neemt Jusice te leiding om daarna weg te lopen van de rest naar een nieuw PR en Arubaans record van 1.56,56

Een bronzen medaille was er voor Silke Peeters op de 400m waar ze met 57,01 in een nieuw indoor-PR net boven haar outdoor-PR bleef. Ook Sander Smits won brons, op de 60m horden door na 8,81sec in de series in de finale 8,78sec te lopen. Tussendoor had hij ook nog 7,24 en 7,31sec gelopen in de series en de halve finale van de 60m sprint.

Silke Peeters op het podium met Andrea Bouma (1) en Femke Frijters (2)

Oisin O’Dowd sprintte op deze 60m naar 7,64 en 7,63sec. Op de 200m kwam hij tot 24,35. Milenay Günsoy sprong 4m53 ver en liep 10,56sec op de 60m horden.

Finish van Oisin op de 60m
Geplaatst in Uitslagen