Sterk NK indoor Demi van den Wildenberg

Sterk NK indoor Demi van den Wildenberg

Bij het NK indoor voor senioren op 22 en 23 februari in Apeldoorn vielen vooral de sprints van Demi van den Wildenberg op. Zij verbeterde zich op de 60m bij elke start en liep via 7.44 in de series en 7.40 in de halve finale naar een eindtijd van 7.36 in de finale, goed voor een vijfde plaats en een verdere verbetering van haar eigen clubrecord, wat ze eerder deze winter al had overgenomen van Esther Akihary en Sacha van Agt. Een uitstekend optreden in haar eerste jaar als seniore! In onderstaande video loopt Demi in baan 8.

Janna Doumpas liep zowel in de series als in de halve finale een tijd van 7,95 sec. Leslie van der Heijden liep in zijn serie naar 7,22 sec.

Op zaterdag werden ook nog een paar finales van de NK masters gelopen. Joyce Puts liep met overtuiging naar de overwinning op de 200m sprint in een tijd 26,78, ook goed voor een clubrecord.

Joyce met bloem en medaille op het podium van de 200m V35

Een week na zijn zilveren medaille op de 1500m bij het NK junioren loopt A-junior Jens Peeters in de series van de 800m met 1.56,03 het clubrecord van Sander Halin uit de boeken. Zus Silke Peeters komt in haar 800m serie tot 2.16,18. Op zondag loopt Tim Verbaandert in zijn eerste indoorwedstrijd als senior op de 3000m naar een 7e plaats in een uitstekende 8.22,92.

Silke Peeters begint aan de leiding in haar serie van de 800m

Op de 200m loopt Sacha van Agt met 24,54 naar een nieuw indoor-PR en was daarmee met een 7e tijd in het totaal de snelste sprintster die zich niet voor de finale van 6 lopers plaatste. Ole van der Horst liep in zijn serie met 22,89 maar iets langzamer dan zijn PR van 22,77 dat hij eerder deze winter neerzette.

Alle uitslagen van de EAers bij dit NK zijn te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/32628/227/

Geplaatst in Uitslagen