Negen podiumplaatsen bij indoor NKs

Negen podiumplaatsen bij indoor NKs

In de laatste twee weekenden waren er twee Nederlandse Kampioenschappen indoor voor junioren in Apeldoorn. In het weekend van 8 en 9 februari vond het NK meerkamp plaats. Sven Roosen deed daar mee aan de zevenkamp bij de junioren-A – tegenwoordig U20 geheten, aangepast aan de internationale terminologie – en werd uiteindelijke tweede met een puntentotaal van 5528, goed voor zowel een PR als een verbetering van zijn eigen clubrecord. De diverse goede prestaties verraden een beetje welke nummers tot nu toe extra aandacht hebben gehad deze winter. Opvallend waren zijn PRs op verspringen (7m12), kogel (14m60, goed voor de overwinning), 60mH (7,97, ook 1e) en de 1000m (2.38,13, 2e plaats).

Sven legt aan voor een stoot over de 14m met de kogel

Tegelijk met de NK meerkamp werd ook het NK masters georganiseerd. Trainer en voormalig tienkamper Denny Kreekel was hierbij bij de M55 superieur op de 60m, die hij als enige onder de 8 seconden wist af te leggen. Goud in een tijd van 7,98sec. Later wist hij ook nog zilver te winnen op de 60m horden in 10,17sec.
De meest verrassende medaille was de bronzen plak bij de 800m M40 van Stephan Haans, die zijn PR en passant met 9 seconden verbeterde naar 2.13,83. Brons was er ook nog voor Joyce Puts op de (voor haar erg korte) 60m bij de V35 in 8,16 sec.

Het ‘gewone’ NK junioren vond plaats in het weekend van 15 en 16 februari. De eerste dag stond in het teken van de korte sprint en de series van de mila-nummers. De meest verrassende medaille werd veroverd door Janna Doumpas (MA/U20) op de 60m. Zij begon haar optreden met winst in haar halve finale in een tijd van 7,88 – een evenaring van haar PR – om daarna in de finale met een tijd van 7,89 op 0,004 voor de nr 4 (die dezelfde tijd kreeg, maar dus op 4 duizendste van een seconde werd verslagen) derde te worden: haar eerste NK medaille! Zie hieronder de spannende finale:

Een trotse Janna op het podium (rechts)

Riq de Wit (JA/U20) wist via een tijd van 7,08 in de series en een 7,05 in de halve finale in de finale zilver te veroveren in een nieuw PR en een nieuw clubrecord van 6,86 sec. Zijn finale was de best ooit gelopen, met de beste prestatiedichtheid ooit. Riq zit in een sterke generatie sprinters:

Riq finisht krachtig in zilveren positie

Geen podiumplaats, maar wel een PR was er voor Merlijn van der Velden, die op de 3000m JB/U18 met 8.59,58 voor het eerst onder de 9min bleef.
Sven Roosen, Juno Schuwer (beide 400m) en Jens Peeters (1500m) plaatsten zich op zaterdag via series voor de finales op deze onderdelen, die zondag werden gelopen. Die finales werden een groot succes. Allereerst liep Jens Peeters in de finale van de 1500m bij de JA/U20 gedecideerd naar een tweede plaats in een goede 4.01,39, waarmee hij en passant het clubrecord wist aan te scherpen.
In de finale van de 400m JA/U20 waren 2 van de 6 deelnemers van Eindhoven Atletiek. Tienkamper Sven Roosen vocht zich naar een snelle 48,26, goed voor brons. Juno Schuwer (volgend jaar ook nog uitkomend in deze categorie) finishte als vijfde in 50,24. Voor beiden was dit een PR (en voor Sven ook een clubrecord), ook sneller dan ze tot nu toe buiten hadden gelopen. Deze finale was de beste 400m ooit door junioren gelopen: de winnaar Djoao Lobles liep met 47,46 een Nederlands record en Sven’s tijd is goed voor de 6e prestatie allertijden voor b.v. Bram Som! Dat belooft wat voor het komende zomerseizoen!

Jens, Sven en Juno zijn zeer tevreden met hun optredens op zaterdag en zondag

De 400m finale was de best 400m ooit voor junioren-A, met een Nederlands record en posities 1, 3 en 6 op de ranglijst allertijden voor de top 3 van deze wedstrijd. Hieronder de racevideo.

Geplaatst in Uitslagen