Drie trainerscursussen bij Eindhoven Atletiek

Drie trainerscursussen bij Eindhoven Atletiek

Eindhoven Atletiek organiseert dit najaar maar liefst drie trainerscursussen, voor assistent baanatletiektrainer (ABAT2), assistent looptrainer (ALT2) en basis looptrainer (BLT3).

Cursus Assistent Baanatletiektrainer (ABT2)

Elly Schouten verzorgt op de zaterdagen 26 oktober, 30 november en 14 december, steeds van 12:30 tot 15:00 de cursus Assistent Baanatletiektrainer (ABAT2), met specifieke aandacht voor de pupillen- en juniorentrainingen zoals die bij Eindhoven Atletiek worden gegeven.

Wanneer je wilt meedoen aan dee cursus of meer informatie wilt stuur dan even een bericht via email aan Elly Schouten. De cursus is gratis voor leden van Eindhoven Atletiek en specifiek geschikt voor junioren, ouders en andere leden van de club die willen assisteren bij de jeugdtrainingen.

Voor meer informatie over de cursus zie de site van de Atletiekunie

Cursus Assistent Looptrainer (ALT2)

Op maandagavond 7 oktober gaan we weer van start met een cursus Assistent Looptrainer. Deze cursus wordt op 4 avonden, vanaf 7 oktober om de 14 dagen, gegeven (dus ). Ook als je assisteert bij de jeugdgroepen is deze cursus iets voor jou!

Deze cursus op 7 en 21 oktober en op 4 en 18 november steeds van 18:45 tot 21:30 wordt verzorgd door An Rindt en Hans den Ouden. De cursus is gratis voor leden van Eindhoven Atletiek.

Wanneer je wilt meedoen aan deze cursus of meer informatie wilt stuur dan even een berichtje via email aan An Rindt

Korte beschrijving van de Atletiekunie: De cursus Assistent Looptrainer 2 (ALT2) is een korte cursus van workshops van 2,5 uur met aanvullende opdrachten die in de eigen trainerspraktijk kunnen worden uitgevoerd. Het doel van de cursus is assistenten opleiden die deeltaken van de trainer overnemen om zo de belasting voor de trainer te verminderen.
Deelnemers zijn minimaal 15 jaar oud. Er zijn verder geen instroomeisen aan deze cursus verbonden. Na afloop ontvang je een certificaat voor het volgen van de cursus ALT2.

Cursus Basis Looptrainer (BLT3)

Op zaterdag 16 november begint de cursus Basis Looptrainer (BLT3) die Eindhoven Atletiek ook dit jaar weer organiseert samen met de Atletiekunie. De cursus wordt verzorgd door Irma van Gils en Michael Snijders.

Deze cursus omvat 6 workshops van 9:30 tot 15:00 op de zaterdagen 16 en 30 november, 14 december, 11 en 25 januari en 14 maart. Het afsluitende praktijkexamen is op zaterdag 9 mei.

Aanmelden loopt via de site van de Atletiek Academie.

Meer informatie is te vinden op de site van de Atletiekunie

Geplaatst in Actueel, Nieuws