In memoriam Kees Schetters

In memoriam Kees Schetters

Vandaag, 7 augustus, hebben we bij het crematorium in Heeze afscheid genomen van onze trainer en jarenlange vrijwilliger Kees Schetters, die 31 juli is overleden. Kees, Lid in de Orde van Oranje Nassau, is 73 jaar geworden.

Kees is bij Eindhoven Atletiek vooral bekend als trainer van de D-junioren en van zijn liefde voor het kogelslingeren, waarin hij diverse atleten begeleidde, waaronder zijn dochter Maaike. Kees was ook één van de drijvende krachten achter de afdeling Geldrop die jarenlang bij PSV Atletiek heeft bestaan.

Kees Schetters in actie als coach

Zoals zo vaak gebeurt, komen ouders hun kinderen naar, toen nog, PSV atletiek brengen. Soms blijven ze even en komen dan later terug om ze weer op te halen. Soms ook blijven ze de gehele training. In april 1990 kwamen Maaike en Bart Schetters bij de vereniging, direct gevolgd door vader Kees.
Maar vader Kees was er één die nog een stap verder ging. Hij wilde wel training geven. Dat was in 1992. Altijd fijn voor een vereniging. En zeker, als ze net als Kees, een atletiek achtergrond hebben. Al in de jaren 60 was Kees actief geweest als sprinter en werper in Zeeland, waar hij in zijn geboorteplaats Goes lid was van AV56.
Vanaf het moment dat Kees zich in Geldrop meldde als trainer had de vereniging er een gedreven man bij. Tot de opheffing van de decentralisatie Geldrop enkele jaren geleden was Kees daar de bezielende spil. Maar ook op de baan in Eindhoven. Zoon Bart had het na enkele jaren wel gezien, maar dochter Maaike groeide, getraind en begeleid door haar vader uit tot de top van de Nederlandse kogelslingerwereld.
Niet alleen als trainer was Kees actief. Jaarlijks begeleidde hij zijn atleten bij tientallen wedstrijden. Leverde hij zijn bijdrage bij de jeugdkampen. En stond hij regelmatig op de baan om mee te helpen bij de organisatie van de wedstrijden van Eindhoven Atletiek. En naast dit alles hield hij ook nog eens ruim twintig jaar de clubrecords bij.

De atletiekwereld, en in het bijzonder Eindhoven Atletiek, verliest een gedreven en kundig lid.
Wij wensen Cissy, Bart en Maaike veel sterkte om dit verlies te kunnen dragen.

Geplaatst in Actueel, Geen categorie, Nieuws