Brons voor Eva Bastmeijer bij NK

Brons voor Eva Bastmeijer bij NK

Het NK atletiek in Den Haag was dit jaar uitgesmeerd over maar liefst 4 dagen. Eva Bastmeijer presteerde het om elke dag in actie te komen. Op donderdag bij het verspringen in het centrum van Den Haag behaalde Eva, die bij Ross Jeffs traint, de bronzen medaille met een sprong van 6m22, een afstand die ze twee maal wist te springen.

Eva zweeft door Den Haag naar 6m22.

Op vrijdag kwam Eva in actie op de 100m, waar ze zich in de halve finale met 12,07 sec bij 1.7m/s tegenwind, niet plaatste voor de finale. Dat deed ze op zaterdag in de halve finale van de 200m wel met een tijd van 24,59 sec. In de finale op zondag liep ze met 24,46 sec nog iets sneller, waarmee ze 8e werd.

Sacha van Agt (trainend bij Erwin Mortier) bleef in dezelfde 200m finale met 24,06 sec net buiten het podium en eindigde als 4e. In de halve finale van de 200m had Sacha met 24,23 sec het nog iets rustiger aan gedaan. Bij de 100m halve finale op vrijdag was ze met 11,87 sec net te langzaam om zich te plaatsen voor de finale.

Sacha’s start in de halve finale van de 100m

Sanne Denneman (ook trainend bij Erwin Mortier) kwam in twee dagen vier keer in actie, in een pittig programma. Op vrijdag kwalificeerde ze zich in de series van de 400m met 56,94 sec voor de halve finale. Die werd dezelfde avond al gelopen, en met een tijd van 58,17 sec bleef daarin de finale buiten bereik, daarvoor was een zeer snelle 55,27 sec nodig geweest. Op zaterdag kwam Sanne in de series van de 200m tot 25,45 sec, goed voor kwalificatie voor de halve finale, waarin ze later op de dag tot 25,67 sec kwam.

Onder de goedkeurende lach van Tonnie Dirks zweeft Sanne naar een uitstekende 56,94 op de 400m

Riq de Wit (nog maar eerstejaars A-junior) heeft dit jaar onder begeleiding van Ross Jeffs grote stappen gezet op zowel de 100m als de 200m. Bij het NK senioren wist hij in de series van de 100m zijn PR met 0,03sec te verbeteren, door in een tijd van 10,89 sec bij 1,9m/s tegenwind naar de overwinning te lopen in zijn serie, waarmee hij EK-junioren ganger Brett Duff (11,13) verrassenderwijs duidelijk voor wist te blijven. Met 10,99 sec in de halve finale bleef Riq daarna weer onder de 11 sec, maar was niet snel genoeg voor kwalificatie voor de finale, waarvoor 10,75 nodig bleek. Op de 200m zorgde Riq weer voor een verrassing door in pas zijn tweede 200m van dit jaar zich met een tweede plaats in zijn halve finale in 22,08 direct te plaatsen voor de finale. Daarin liep hij onder de 22sec, maar had op of binnen de lijn gestapt aan de binnenzijde, helaas dus met een DQ tot gevolg.

De start van Riq in de series van de 100m

Leslie van der Heyden (trainend bij Erwin Mortier) heeft wat blessures gehad en kon met 11,55 sec op de 100m nu geen potten breken.

Leslie heeft vanuit baan 8 een goede start

Op de 200m kwam Ole van der Horst (trainend bij Ross Jeffs) tot een degelijke 23,08 sec, maar miste de halve finale waarvoor 22,77 sec nodig bleek.

Ole onderweg naar een prima 23,08 sec in de 200m series

Op de 400m horden profiteren we bij Eindhoven Atletiek van de combinatie van de ervaren trainers Marcel Roosen en Laurens Schouten. Bart van der Zanden testte zich voor zijn optreden bij het EK masters in september en kwam tot een tijd van 57,25 sec, de 15e tijd in het veld van 22 (jongere) deelnemers.

Bart hier achter de latere kampioen Nick Smidt

Bij de dames wist Silke Peeters zich met een tijd van 61,82sec makkelijk te plaatsen voor de finale. In die finale liep ze met 61,25 nog iets harder, waarmee ze vijfde werd. Dat leverde een leuk stukje op in het Eindhovens en Brabants Dagblad

Silke ligt hier bij horde 8 nog voor op haar nichtje Cathelijn, die uiteindelijk als derde zou finishen.

Nina de Poorter verzorgt bij Eindhoven Atletiek de discustraining en kwam zelf ook op dat onderdeel in actie. Na twee foutworpen wist ze zich met een “op safe” worp van 42m61 te plaatsen bij de beste 8. Helaas lukte het niet om daarna nog geldig te gooien. (Er werd sowieso opvallend veel in het net gegooid bij deze discuswedstrijd.)

Nina in actie in de discusring

Met dank aan Arjan Timmers voor de foto’s!

Geplaatst in Uitslagen