Drie podiumplaatsen NK junioren

Drie podiumplaatsen NK junioren

Bij de NK junioren die van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni werden geörganiseerd in Alphen aan de Rijn heeft Eindhoven Atletiek twee maal goud en één keer zilver veroverd.

Demi van den Wildenberg beet op vrijdag de spits af door op de 100m na de series in 11,96 ook de finale te winnen in een tijd van 11,82s, waarmee ze in haar laatste jaar als juniore haar titel van vorig jaar prolongeerde.

De zilveren medaille van Riq de Wit op de 100m was een grotere verrassing. In de series had hij zich met een tijd van 11,35 makkelijk geplaatst voor de halve finale later op de dag. Met een evenaring van zijn PR met een tijd van 10,94sec (bij 1,2m/s tegenwind) wist hij zijn halve finale te winnen. In de finale, zijn derde start op deze vijdag, dook hij daar met 10,93 (bij 0,6 m/s tegenwind) onder en finishte als tweede, nipt voor de nummers 3 en 4!

Sven Roosen oefende bij dit NK wat nummers voor zijn deelname aan de tienkamp bij het EK junioren, van 18 t/m 21 juli in Zweden. Na een beheerste 14,84s in de series van de 110m horden haalde Sven in de finale hard uit en kwam in een PR tijd van 13,94 (met slechts 0.1m/s wind mee) als eerste over de finish. Deze finale was tijdens zijn verspringwedstrijd, waar hij met een goede 6m98 uiteindelijk 5e zou worden.

Bij de 1500m JA stond het meeste op het spel omdat hier bepaald zou worden welke drie van de vier lopers met de limiet voor de EK junioren op zak (waaronder onze Tim Verbaandert) zullen worden uitgezonden. Deze wedstrijd in de wedstrijd zorgde voor een zenuwachtig wedstrijdverloop waar na een eerste 200m in wandeltempo van 45sec langzaam het tempo werd opgevoerd. Toen de bom echt barstte bij het ingaan van de laatste ronde had Tim de meeste arbeid moeten verrichten om in een goede positie te komen. Na een zeer snelle laatste ronde vond Tim zich terug op de 5e plaats, 4 honderdste van een seconde achter Jens Peeters, maar vooral achter de 3 snelle 800/1500m lopers, zodat hij nu helaas op de 1500m niet zal worden uitgezonden naar het EK.

Jack Abernethy wist na zijn kwalificatie in de series van de 400m in een tijd van 52,13 in de halve finale ondanks een PR van 51,48s zich net niet te plaatsen voor de finale. Maarten Debeij werd bij de junioren B vijfde op het hoogspringen met een hoogte van 1m89, slechts 1cm onder zijn PR.

Alle uitslagen van de deelnemers van Eindhoven Atletiek zijn te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/25062/227/

Geplaatst in Uitslagen