Peter van der Velden wereldkampioen

Peter van der Velden wereldkampioen

Bij de wereldkampioenschappen voor Masters in het Poolse Torun heeft Peter van der Velden goud gewonnen op de 10km wegwedstrijd in de categorie M50, nadat hij eerder al zilver veroverde op de 3000m indoor.

Bij het WK voor Masters in het Poolse Torun vinden indoor- cross- en wegkampioenschappen plaats. De deelname is groot, met meer dan 4000 deelnemers in de verschillende leeftijdsklassen.

Op de 3000m indoor, die zondag werd gelopen nam Peter de kop op zo’n 150m voor de finish om dan in de laatste meters net teruggepakt te worden door de Duits kampioen Miguel Molero Eichwein. Met 9.09,98 liep die zijn beste jaartijd. Peter zat daar met 9.10,21 dicht achter. De nummer drie, de Portugees Joaquim Figueiredo, zat daar met 9.26,94 ver achter.

Peter op het podium van de 3000m indoor

Op de 10km op de weg, die op woensdagochtend werd gelopen, leek dezelfde Portugees Joaquim Figueiredo vooraf de grote favoriet, maar moest zich ver achter Peter tevreden stellen met brons, achter de Pool Piotr Poblocki, die zelf 50 seconden moest toegeven op Peter, die met 32.09 dus duidelijk de sterkste was.

Peter na de finish met de nrs 2 en 3

Deze medailles zijn het welverdiende resultaat na een traject van een half jaar dat met trainer Wilfred van Mill was uitgestippeld. De sterke crossprestaties, de Nederlandse titels op de 3000m indoor (in een nationaal record), de 10km op de weg en de cross waren daarbij betrouwbare bewijzen van een groeiende vorm. Mooi dat dit bij het WK zo goed uitpakte. Peter: van harte gefeliciteerd!

Alle uitslagen van dit WK zijn te vinden op https://wmaci2019.com/

Geplaatst in Uitslagen