NK Cross: brons voor Tim Verbaandert

NK Cross: brons voor Tim Verbaandert

De eerste start van de de tweede dan van het NK cross was al om 10:00 met meteen een een sterk veld A-junioren, die 8km moesten afleggen. Tim Verbaandert bepaalde lang het tempo mee in de kopgroep die de laatste 3km de uiteindelijke winnaar Ilian Martens moesten laten gaan. In de eindsprint moest Tim Verbaandert het net afleggen tegen Wybe Sesink en kwam hij als derde over de finish.

Behalve een bronzen medaille voor dit NK veroverde Tim zo ook nog de tweede plaats in het landelijke crosscircuit, waarvan dit de afsluitende cross was.

Tim op de tweede plaats op het podium voor het landelijke crosscircuit

Jens Peeters bouwde zijn race rustig op zodat hij vlak naar een heel degelijke 25e plek liep.

Daan van der Velden en Jens Peeters bij de eerste passage over de zandheuvel

Luuk Verbaandert en Merlijn van der Velden liepen beiden een sterke wedstrijd bij de jongens B. Met een sterke finish wist Luuk zelfs als 8e binnen te komen, voor Merlijn die 23e werd.

Bij de meisjes B verteerde Anne van Mill de verschillende ondergronden en de forse afstand prima om uiteindelijk als 23e te finishen.

Anne van Mill perst er nog makkelijk een flinke eindsprint uit na haar race over 4km

Ben Vriends liep bij de mannen over 10km een hele sterke wedstrijd en finishte in het grote veld als 12e. Samen met de 32e plaats van Michael Beuwer en de 3e plaats van Tim Kragten misten ze maar net het podium als team.

Michael, Ben en Tim: drie tevreden atleten bij de NK Cross.

Het was weer een leuk crossweekend. Volgend jaar is de NK cross op dezelfde locatie en zullen we proberen met nog meer lopers en loopsters te starten.

Geplaatst in Uitslagen