Interland Dortmund

Interland Dortmund

Eén van de hoogtepunten van het jaar voor onze jonge jeugd is het jaarlijkse weekend Dortmund, met vertrek op vrijdagmiddag, een internationale wedstrijd op zaterdag en de busreis terug op zondag, met daartussen in eten, overnachten en feesten met de jeugd uit de andere teams. Dit jaar deden aan deze wedstrijd ruim 350 kinderen mee, in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar, verdeeld over 3 categorieën, die wij kennen als A-pupillen, junioren D en junioren C, maar die ter plaatse als U12, U14 en U16 worden aangeduid. Naast drie Duitse teams uit Dortmund en Zwickau namen selecties deel uit Boedapest (Hongarije), Novi Sad (Servië), Rydul­towy (Polen), Lund (Zweden) en natuurlijk ons eigen Eind­ho­ven.

De ploegenopstelling met vlaggen na de binnenkomst als defilé

Zoals vaker had Boedapest weer de sterkste ploeg bij elkaar gebracht. De einduitslag van deze REWE Cup 2019
1. Budapest 958 Pkt.
2. Kreisauswahl Dortmund 898 Pkt.
3. Novi Sad 816 Pkt.
4. Zwickau 625 Pkt.
5. Eindhoven 518 Pkt.
6. Dortmund Nord-Ost 463 Pkt.
7. Rydultowy 439 Pkt.
8. Lund 287 Pkt.

Tegen zulke sterke ploegen, die vaak met regionale selectiewedstrijden werken is het voor een club als Eindhoven Atletiek niet makkelijk veel te winnen. Toch lukte dat bij hoogspringen jongens pupillen A (U12), waar Joep Caljouw en Bo van de Wijdeven respectievelijke 1e en 2e werden met beiden een hoogte van 1m30. Valerie Savelsberg wist bij de meisjes pupillen A de 800m op haar naam te schrijven met een uitstekend 2.41,84 na eerder het hoogspringen al gewonnen te hebben met 1m25.

Voor een kort verslag, foto’s en de uitslagen (in PDF) kijk op De site van de organisatie

In verband met een grootschalige renovatie van dit prachtige atletiekcomplex in Dortmund was de wedstrijd 2 weken naar voren gehaald, waardoor deze net als andere jaren toch weer samenviel met onze eigen Karpencross. Het was mooi om te zien dat de bus niet alleen op tijd weer terug was in Eindhoven, maar dat veel kinderen ook meteen hun vermoeidheid kwijt waren bij de start de cross. Volgend jaar weer!

Geplaatst in Actueel, Nieuws