Goud, zilver en brons bij de NK 10km

Goud, zilver en brons bij de NK 10km

Vandaag werd in Schoorl de NK 10km gehouden met een zeer massale deelname. De lopers van Eindhoven Atletiek veroverden daar 3 medailles.

Kim Dillen laat zien dat ze na de geboorte van haar dochter weer helemaal terug is. Ze loopt achter Olympische atlete Susan Krumins naar de tweede plaats in een sterke 33.50. Mooie beelden van deze wedstrijd in de reportage van de NOS

Kim loopt (of zweeft) stijlvol voor de groep uit (foto Eaglefotografie)

Peter van der Velden komt bij de M50 met maar liefst 1.40 voorsprong als eerste over de finish in 31.56, waarmee hij ook alle tegenstanders in de jongere M45 categorie ruim voor blijft. Bij de finish blijkt dat hij slechts 7 seconden boven het Nederlands Record M50 is gebleven, wat sinds 2001 met 31.49 op naam staat van John van der Wansem.

Peter van der Velden is bijna bij de finish (foto Herman Vrijhof)

Bij de meisjes A loopt Renee Sijbesma in haar eerste 10km met 39,08 meteen ruim onder de 40 minuten, goed voor het brons in haar categorie.

De snelste deelnemer van Eindhoven Atletiek in Schoorl bleek Michael Beuwer, die zijn PR van 31.49 naar 31.14 verbeterde. Ben Vriends bleef met 31.59 ook nog net onder de 32 minuten, terwijl Niek van Son daar met een PR van 32.30 dicht bij kwam.

Geplaatst in Uitslagen