Goud, zilver en brons op dag 1 NK indoor junioren

Goud, zilver en brons op dag 1 NK indoor junioren

De atleten van Eindhoven Atletiek zijn de NK indoor junioren goed begonnen. Op de eerste dag werden 3 medailles gehaald.

Op de 3000m jongens A maakte Tim Verbaandert zijn favorietenrol waar door in een tijd van 8.45,03 de nummer 2 Jort Benz ruim 2 seconden achter zich te laten. Bij de jongens B kwam zijn broer Luuk Verbaandert met een sterke slotronde verrassend dicht bij de nummer 2 en veroverde het brons in een tijd van 9.19,37. Merlijn van der Velden werd hier 7e in een PR van 9.37,01

Tim Verbaandert (uiterst rechts) start fel op de 3000m, die hij uiteindelijk zal winnen
Luuk Verbaandert (rechts) op het podium van de 3000m (foto Herman Vrijhof)

Op de 60 sprint werd in alle categorieën sterk gepresteerd. Bij de meisjes A kwamen zowel Demi van den Wilgenberg als Janna Doumpas tot de finale, via 7,70 (Demi) en 7,98 (Janna) in de series, en 7,65 (Demi) en 7,95 (Janna) in de halve finales. In de finale werd Demi tweede in 7,66, nipt achter de verrassende winnares Janine Verhaar, die met 7,63 een dik PR liep. Janna werd uitstekend 6e in de finale met een tijd van 7,97.

Demi (met nr 569) wint haar halve finale in 7,65

Bij de jongens A maakte Riq de Wit indruk door via een PR van 7,15 in de series, zich met wederom een PR van 7,14 in de halve finale te plaatsen voor de finale waar hij met wederom 7,14 zesde werd. Ole van der Holst was in de halve finale met 7,40 uitgeschakeld na in de seris 7,36 gelopen te hebben.

Riq stijlvol en krachtig onderweg naar zijn eerste PR van de dag: seriewinst in 7,15 (foto Odile Verzantvoort)

Juno Schuwer wist bij de jongens B eveneens de finale te halen via 7,25 in de series en 7,20 in zijn halve finale. In de finale finishte hij na 7,24 als zesde.

Bij de meisjes B kwam op de 60m Lauren van Tits tot 8,42. Haar zien we morgen terug bij polsstokhoogspringen. Noa Snijders is nog C-meisje en kwam op de 400m met 1.06,46 heel dicht bij haar PR. Ze mag de komende 2 jaar nog steeds bij de meisjes B uitkomen.

Op de 1500m jongens A liepen Jens Peeters en Kjell Segers overtuigend naar de eerste en derde plaats in de eerste serie, waarmee zij zich direct plaatsten voor de finale van zondag.

Jens en Kjell hebben samen met Rick van Riel hun serie 1500m onder controle (foto Odile Verzantvoort)

Ondertussen in Gent

In Gent (België) werd vandaag de IFAM indoor gehouden. Eva Bastmeijer wint daar het verspringen door met 6m14 als enige van het veld over de 6 meter te springen. Sacha van Agt liep bij de 60m in de series 7,56, daarna de halve finale in 7,64.

Geplaatst in Uitslagen