Sterk optreden Tim Verbaandert bij EK cross

Sterk optreden Tim Verbaandert bij EK cross

Tim Verbaandert liep vandaag een glansrijke wedstrijd bij de EK cross voor jongens U20. In een heel groot veld moest er een foto-finish aan te pas komen om als 26e in de uitslagen te komen, op een minuut achter de winnaar Jakob Ingebrigtsen. Hiermee maakte Tim zijn selectie meer dan waar. Bij de Warandeloop die over hetzelfde parcours onder veel betere omstandigheden was gelopen was Tim nog 4e Nederlander, nu liep hij met veel meer modder ongeveer dezelfde tijd en hielp hij als 3e Nederlander het Nederlandse team aan een 6e plaats, slechts 1 punt achter Spanje.

Tim in actie bij de EK met achter hem o.a. teamgenoten Robin van Riel en Ryan Oosting (foto Max Kooijmans)

Er waren veel supporters uit Eindhoven en Veldhoven, maar de leukste supporters waren van het Engelse East Kilbride, die met kilt, petje, bier en gele sweaters goed te herkennen waren.

Dit EK Cross in Hilvarenbeek was een fantastisch evenement om naar toe te werken en als groep live mee te beleven. Met ruim 600 atleten uit maar liefst 38 landen is het echt een prachtig evenement, een stuk grootser van opzet dan b.v. een WK schaatsen of WK veldrijden, en met op alle onderdelen strijd om elke plaats tot op de laatste meters, met vaak meerdere finishers binnen een paar seconden.
Felicitaties namens de club voor Tim en zijn trainer (en vader) Ton Verbaandert voor dit succesvolle project.
Op naar de rest van het Nederlandse crossseizoen, met in december nog de nationale crossen in Amsterdam en Soest, en in maart de NK Cross, waar het podium lonkt!

De race van Tim is volledig te zien op YouTube.

Ook het Eindhovens Dagblad besteedde aandacht aan de EK cross, zowel vooraf als achteraf.

Geplaatst in Uitslagen