Drie keer goud Nederlandse Estafettekampioenschappen

Drie keer goud Nederlandse Estafettekampioenschappen

De Nederlandse Estafettekampioenschappen in Amstelveen zijn voor de B-junioren van Eindhoven Atletiek uiterst succesvol verlopen. Uit drie onderdelen, 4x100m, 4x400m en 4x800m werd drie maal de overwinning binnengehaald, steeds in een flinke verbetering van het clubrecord.

In de series van de 4x100m liep het team bestaande uit Riq de Wit, Jasper Cobussen, Juno Schuwer en Sven Roosen beheerst naar de eerste plek in een tijd van 43,88sec, een evenaring van het clubrecord uit 1996. In de finale werd met degelijke wissels vol doorgelopen, goed voor de overwinning in 43,17sec, de derde tijd ooit in Nederland gelopen door een clubteam van B-junioren (en snelste tijd van dit jaar).
Het is zeer opvallend dat dit team aan het einde van het seizoen nog zo’n grote stap vooruit zet. In de ranglijst van 2018 stonden ze tot nu toe met 44,37sec nog als vijfde team geplaatst. Daar nu ruim 1 seconde vanaf halen is een teken van motivatie, team-spirit en klasse.

Jasper, Juno, Sven en Riq op het podium voor de 4x100m

Bij de 4x400m werd in twee series direct finale gelopen. Het team bestaande uit Jack Abernethy, Jens Peeters, Juno Schuwer en Sven Roosen startte in de tweede serie en vocht met Haag Atletiek lang om de eerste plaats, maar wist dankzij Sven’s sterke finish uiteindelijk toch nog met ruim 2 seconden voorsprong te winnen in een tijd van 3.25,06, waarmee ze niet alleen ruim 10 seconden onder het clubrecord uit 1985 bleven, maar voor zover bekend ook de snelste tijd ooit voor een clubteam van B-junioren neerzetten. Deze tijd is gemiddeld onder de 51,3 per loper, echt heel erg goed, zeker als je daarbij nog bedenkt dat Jack en Juno nog maar eerstejaars B-junior zijn en dat Juno en Sven eerder op de dag ook al twee keer in de 4x100m ploeg hadden opgetreden. Wederom een teken van fitheid en motivatie dat iedereen aan het einde van het lange baanseizoen nog steeds zo goed draait.

Sven, Jens, Juno en Jack trots en blij met hun gouden medailles

Op zondag was het jongensteam op de 4x800m vooraf al duidelijk favoriet, omdat we maar liefst 3 lopers konden opstellen die dit jaar al onder de 2 minuten hadden gelopen, en daarachter nog eens 3 lopers hadden die in alle andere teams minstens als tweede loper zouden kwalificeren. Het Het team bestaande uit Chiel Stikkelbroeck, Sven Roosen, Kjell Segers en Jens Peeters bouwden samen een voorsprong op van 20 seconden op de nummer twee, om in 8.10,54 met een verbetering van 24 seconden van het clubrecord het goud te veroveren. De nummers 2 tot en met 5 maakten de strijd wel spannend tot de laatste meters en kwamen binnen 3 seconden over de eindstreep.

Jens, Sven, Chiel en Kjell met hun welverdiende medailles en bloemen.

Bij de masters op de 4x400m kwam zaterdag een nationaal team M55 in actie met daarin ‘onze’ Falco Rademaker als slotloper. Met een tijd van 3.56,65 wist dit team het Nederlandse Record in die leeftijdsklasse met zo’n 8 seconden te verbeteren.

Het M55 recordteam, met rechts Falco Rademaker van Eindhoven Atletiek

Alle uitslagen staan inmiddels on-line op de site van de NEK.

Ook het Eindhovens Dagblad heeft het nieuws opgepikt.

Geplaatst in Uitslagen