Uitstekende prestaties bij Zuid Nederlandse Kampioenschappen

Uitstekende prestaties bij Zuid Nederlandse Kampioenschappen

Bij de Zuid Nederlandse Kampioenschappen in Best won Eindhoven Atletiek de Bavaria Verenigingsprijs, inclusief maar liefst 100 consumptiebonnen! In het totaal werden 10 gouden medailles behaald, plus nog 8 keer zilver en 4 keer brons. Geen enkele andere club wist daarbij in de buurt te komen.

Dit was te danken aan de massale deelname van vooral de jeugd met vele podiumplaatsen. Een paar opvallende prestaties:
Bij de jongens-B 400m liepen Juno Schuwer en Jack Abernethy naar goud en zilver in snelle tijden: 51,62s voor Juno en 53,25s voor Jack, voor beiden een PR.

Juno en Jack maakten indruk met hun sterke optreden op de 400m

Bij de 100m jongens-B was het zilver voor Jasper Cobussen in 11,72, en het brons voor Riq de Wit met 11,87s.
Bij de mannen maakte Leslie van der Heyden weer een sterke indruk door de 100m te winnen in 11,50, en later nog zilver te pakken op de 200m in 23,70s. Ole van der Horst werd op de 100m 4e in een tijd van 11,85 en later 6e op de 200m in 24,25.

Jasper (links, op 2) en Riq (rechts, op 3) wachten netjes totdat de winnaar ook zijn medaille heeft zodat ze hem de hand kunnen schudden

Sven Roosen was als JB de snelste sprinter van de dag. Zijn 22,31s was behalve goed voor goud en een PR ook goed voor een baanrecord, wat hem een flinke waardebon van Runnersworld Eindhoven opleverde. Jasper Cobussen pakte met 23,84 hier het brons, zijn tweede medaille van de dag. Sven Roosen won bij de JB ook nog het discuswerpen met 40m32 en het kogelstoten met 14m13.

Meerkamper Sven Roosen steekt tevreden zijn duim op na zijn derde gouden medaille, nu voor de 200m in een nieuwe baanrecord van 22,31 sec.

De hoogspringers van trainer Theo Basstein maakten een sterke indruk, zo won Robin Beks bij de JB met 1m90 en evenaarde Dirk Aarts zijn PR met een sprong over 2m00 precies, goed voor brons bij de mannen. Kersvers lid Nikolay Iliev sprong 1m90, Lennart Kerkhoven kwam tot 1m75. Robin Beks werd ook nog derde bij het speerwerpen met een afstand van 42m32.
Lauren van Tits (MB) won eerst zilver op hinkstapspringen met 9m94 om daarna op de 100mH hard te vallen over de eerste horde. Ondanks de schaafwonden aan knie, pols en schouder wist ze bij het polsstokhoogspringen het clubrecord met 20cm te verbeteren naar 2m90, goed voor het zilver. Anne van Mill sprong hier voor de derde keer dit jaar over 2m60.

Lauren op het podium na haar clubrecord op polshoog (MB, 2m90): lachend, maar zichtbaar gehavend aan haar rechter knie.

Silke Peeters won als MA bij de dames de 100m horden in 15,23s en de 200m in 26,53 en veroverde tussendoor nog zilver bij verspringen in een PR van 5m19.
Een aantal C-meisjes deed ook mee bij de oudere MB. Zo kwam Fleur Boender in actie bij het hoogspringen MB, waar ze haar PR met 5cm verbeterde tot 1m45. Naomi van Opstal won zilver op de 800m in 2.26,98, waarmee ze maar net boven haar PR bleef.
Een overzicht van alle uitslagen van deelnemers van Eindhoven Atletiek is te vinden via bijgaande link op Atletiek.nu.

Geplaatst in Uitslagen