Sven Roosen 4e bij EK Meerkamp B-junioren

Sven Roosen 4e bij EK Meerkamp B-junioren

Bij de Europese Kampioenschappen voor B-junioren in het Hongaarse Györ is Sven Roosen op een zeer sterke vierde plaats geëindigd. Sven had zich gekwalificeerd voor maar liefst 3 onderdelen: 110m horden, 400m horden en de tienkamp en moest bij dit compacte toernooi kiezen omdat deze onderdelen niet te combineren waren in het tijdschema.
De keuze voor de tienkamp bleek een goede en leverde hem behalve veel PRs vooral met het totaal aantal van 7584 punten en een vierde plaats een geweldig resultaat op. Dit is de tweede prestatie ooit geleverd door een Nederlande B-junior. Alleen team-maatje Sven Jansons, die met slechts 20 punten voorsprong op ‘onze’ Sven derde werd in het eindklassement, staat boven hem in de nationale ranglijsten allertijden.

De top acht van de tienkamp, met Sven slechts 20 punten achter Sven

Opmerkelijke prestaties waren o.a. zijn 10,95s op de 100m, waarmee hij maar liefst 0,35s sneller was dan ooit, zij het met teveel rugwind (+3.4m/s). Op de 400m was hij de snelste van alle deelnemers in een evenaring van zijn PR van 48,79s, gevestigd bij zijn vorige tienkamp (en goed voor een top-tien klassering in de ranglijst allertijden). Verrassend was dat Sven op de 110mH in een direct duel de favoriet Sven Jansons wist af te troeven en ook hier met de overwinning naar huis te gaan in wederom een PR van 13,81s. Op de afsluitende 1500m slaagde Sven er met een fenomenale slotronde nog bijna in om Sven Jansons van het podium te stoten. Het bracht hem wel van plaats 5 naar plaats 4, met een geweldig puntentotaal van 7584, met nog uitzicht op verdere verbetering zoals op hoog en polshoog.

Sven en Sven samen aan de leiding op de 110mH

De twee tienkampen van Sven dit jaar

Alle uitslagen van deze tienkamp, met veel achtergrondinformatie, zijn terug te vinden op de site van EK-18.

Een schitterend interview van Vivian Ruijters met Sven en Sven, wat de kameraadschap op de tienkamp nog eens onderstreept is te vinden bij Losse Veter. Hier vind je ook hun interviews na dag 1.

Geplaatst in Actueel