Topprestaties tijdens eerste editie Eef Kamerbeek Gala

Topprestaties tijdens eerste editie Eef Kamerbeek Gala

 

Met een tevreden gevoel kijkt de organisatie van het EKG terug op de eerste editie van het vernieuwde toernooi. Vanaf 2018 heten de voormalige Eef Kamerbeek Games nu Eef Kamerbeek Gala. Daarmee doet de naam eer aan het soort wedstrijd dat er op de laatste zaterdag van de maand juni te beleven is in het Eindhovense atletiekstadion.
“Een gala duidt op een kort en sensationeel avondprogramma, dat tevens een bepaalde klasse uitstraalt. Kortom: topatleten en topprestaties!” Aldus Esther Akihary, event manager van het Eef Kamerbeek Gala.

En topprestaties hebben we kunnen meemaken op 30 juni jongstleden. Met dagwinnaars Melissa Boekelman en Erik Cadee stonden er twee grootheden met geweldige prestaties op het podium. Boekelman (zowel zomer als winter Olympiër) stootte haar kogel naar een afstand van 18,09 meter. Met haar EK-limiet op zak was dit voor haar een solide stoot, zoekende naar haar ultieme topvorm die zij ons gaat laten zien vanuit Berlijn later deze maand.
Cadee wierp zijn discus naar 62,02m en pakte ook nog het podium bij het kogelstoten. Zijn concurrenten deden het ook erg goed. Caspar Hattink wierp een super persoonlijk record van 59,92m en is hard op weg de 60 meter grens te doorbreken. Bij het kogelstoten ging de winst naar Patrick Cronie, die als enige atleet over de 19 meter stootte.
Het discuswerpen bij de vrouwen werd gewonnen door Jorinde van Klinken, die net als de dagwinnaars in vorm probeert te komen voor het EK atletiek in Berlijn. De Eindhovense Nina de Poorter miste op een haar na de 50 meter, maar pakte wel een tweede plaats bij het discuswerpen.
Ook de honderd meter was een groot spektakel en om te smullen van onze Eindhovense fans. Bij de mannen behaalde Leslie van de Heyden een finale plaats en daarmee mocht hij het in de finale onder andere opnemen tegen uiteindelijk winnaar Wouter Brus.
Bij de dames kon het publiek de grootste thuisoverwinning vieren, want met een geweldige tijd van 11.69 (en 11.65 eerder op de avond) liet Sacha van Agt zien hoe sterk zij dit seizoen is. Met een enorme voorsprong won zij de honderd meter. De tweede plek ging naar de regerend Nederlands Kampioen bij de junioren: Demi van den Wildenberg. Een mooi Eindhovens feestje dus!
De 3000m werd gewonnen door Sven Schoonebeek, gevolgd door twee Eindhovenaren: Tim Verbaandert en Mesgina Tesfay. De heren moesten het niet alleen tegen elkaar opnemen, maar vooral tegen de hitte. Een bijzonder knappe prestatie!
De grootste sensatie en adrenaline werd door het publiek beleefd bij het verspringen van de dames. Met winnares Carlijn ter Laak over de magische 6 metergrens en Kika van Bergen en Henegouwen er net onder, was het publiek getuige van een fantastische demonstratie op het hoogste niveau. Publieklieveling, de Tilburgse Eva Bastmeijer, greep zowel op de 100 meter als met verspringen net naast het podium met twee vierde plaatsen. Wij hopen haar in 2019 weer aan de start te mogen verwelkomen voor haar revanche!
Last but not least was een van de hoogtepunten natuurlijk de opening van onze vernieuwde atletiekbaan, die gepaard ging met een verrassing voor Patrick Stassen. De voorzitter van Eindhoven Atletiek ontving een lintje voor al zijn bijzondere werkzaamheden, waaronder natuurlijk zijn enorme betrokkenheid bij Eindhoven Atletiek. Patrick, bedankt! En we hopen je nog heel veel jaren in onze VIP tribune te mogen verwelkomen tijdens het Eef Kamerbeek Gala.

Ook dank aan al onze sponsoren, vrijwilligers en natuurlijk dank aan alle atleten. Wij hopen jullie op 29 juni 2019 weer te mogen verwelkomen op het Eef Kamerbeek Gala!

Geplaatst in Actueel, Nieuws