Werpsters Nina en Maaike sterk op derde dag NK senioren

Werpsters Nina en Maaike sterk op derde dag NK senioren

Nadat Nina de Poorter zich vrijdag met een worp van 49m15 als 4e had geplaatst voor de finale van het discuswerpen kwam ze vandaag in de finale met 49m29 nog iets verder, wat uiteindelijk goed bleek voor een uitstekende vijfde plaats. Hiermee bleef ze slechts 1 meter onder haar PR dat ze eerder dit jaar vestigde in de VS waar ze een groot deel van het jaar verblijft voor haar studie.

Bij het kogelslingeren had Maaike Schetters zich vrijdag met een worp van 46m37 geplaatst voor de finale van vandaag, waar ze haar 8e plaats wist vast te houden met een worp van 44m61.

Op de 200m kwamen maar liefst 3 sprintsters van EA in actie vandaag. Sanne Denneman won haar serie in de voorronde in 25,28sec, slechts een fractie boven haar PR, welke ze in de halve finale met 25,23s dan met 1 honderdste wist te verbeteren (met +4,7 rugwind liep ze wel al nog iets sneller: 25,10s). Hiermee bleef ze clubgenote Joyce Puts voor, die tot 25,46s kwam. Ze bezetten daarmee de 11e en 12e plaats in de totaalstand na de halve finales. Sacha van Agt wist zich met 24,37 en een 2e plaats in haar halve finale direct te plaatsen voor de finale die morgen zal plaatsvinden.

Geplaatst in Actueel, Uitslagen