Succesvol NK junioren: 2x goud, 3x zilver, 1x  brons

Succesvol NK junioren: 2x goud, 3x zilver, 1x brons

Het NK junioren dat dit weekend (vrijdag t/m zondag) in Emmeloord werd gehouden is voor Eindhoven Atletiek zeer succesvol verlopen. Ondanks de baanperikelen in de laatste 13 maanden en de daarbij behorende improvisatie is het gelukt om met een goede groep AB-junioren aan de start te verschijnen.

Demi van den Wildenberg wist de 100m bij de meisjes-A te winnen in haar best jaartijd van 11,91s. Sven Roosen won op zaterdag eerst de finale 400m horden in een snelle 53,01, om daarna via series, halve finale en finale nog dezelfde dag zilver te winnen op de 110m horden, in een nieuwe PR (en clubrecord) van 13,85s, wat na de 400mH en de tienkamp alweer zijn 3e limiet voor de EK B-junioren (<18) was. Knap!

Zowel bij de jongens B als de jongens-A haalden we een zilveren medaille op de 1500m. Jens Peeters deed dat bij de jongens-B, waar een tactische race hem na een hele snelle slotronde 4:16,75 opleverde. Tim Verbaandert won in een snelle race zilver bij de junioren-A in 3:55,61.

Bijzonder is ook het brons van Robin Beks op hoogspringen bij de jongens-B met 1m91, een hoogte die hij in de eerste poging haalde. Juist een technisch nummer als hoogspringen was het afgelopen jaar heel moeilijk te trainen zonder eigen accommodatie. Over 2 weken zijn de NK senioren ook achter de rug, maar dan kunnen we eindelijk weer op de eigen baan beginnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Naast het al genoemde clubrecord van Sven op de 110m horden JB verbeterde ook Silke Peeters een clubrecord, op de 400m horden bij de MA en bracht het op 1:03,25, wat haar een vijfde plaats opleverde. Andere uitschieters waren de vierde plaats van Kjell Segers op de 1500m JB en de 1m85 van Maarten Debeij (7e) bij hoogspringen.

Een overzicht van alle prestaties van Eindhoven Atletiek bij de NK junioren is te vinden op atletiek.nu. Naast de medailles die hier genoemd zijn waren er flink wat PRs en finale-plaatsen. Wat een geslaagd weekend!

Geplaatst in Actueel