NK junioren: goud en zilver voor Sven Roosen op horden

NK junioren: goud en zilver voor Sven Roosen op horden

Dag twee van de NK atletiek junioren was een drukke dag met 4 starts op de horden voor JB Sven Roosen, met 2 medailles als resultaat. Op de 400mH spaarde hij zijn krachten een beetje om met 53,01 te winnen, ongeveer 1 sec boven zijn PR (en snelste tijd ooit in zijn categorie). Daarna volgden series, halve finale en finale van de 110mH, waar hij uiteindelijk om 19:30 zilver veroverde in een PR (en clubrecord) van 13,85, goed voor de 2e plaats op de ranglijst allertijden, waarop de winnaar (Sven Jansons) aan de leiding gaat met 13,64. Voor Sven Roosen​ betekent deze 13,85 zijn derde limiet voor de EK<18 in Hongarije in juli (na eerder 400mH en tienkamp). Dat wordt kiezen! [caption id="attachment_3034" align="alignleft" width="225"] Goede techniek ligt aan de basis van Sven’s succes op horden[/caption] Silke Peeters liep in haar finale op de 400mH bij de MA in haar 5e start dit seizoen op dit onderdeel naar haar 5e verbetering van haar PR en clubrecord, nu 1.03,25, goed voor een 5e plaats.
In de series van de 1500m kwamen maar liefst 5 deelnemers van Eindhoven Atletiek aan de start, van wie er 3 wisten door te dringen naar de finale. Kjell Segers volgde Jens Peeters in een snelle laatste ronde bij de JB en liep zo met 4.10,07 maar liefst 3 seconden onder zijn 1 week oude PR. Jens ging met zijn 4.09,18 als snelste naar de finale, bij de JA deed Tim Verbaandert hetzelfde met 4.08,03. Zij komen alle drie zondag in actie in de finales, Chiel Stikkelbroeck (4.20.82) en Luuk Verbaandert (4.24,04) werden uitgeschakeld. Luuk verbeterde wel nog net zijn PR.

Alle uitslagen van de leden van Eindhoven Atletiek vind je in dit handige overzicht.

Geplaatst in Uitslagen