Atletiek als teamsport: competitie B-junioren

Atletiek als teamsport: competitie B-junioren

Bij de tweede wedstrijd van de B-competitie hebben de jongens hun plaats in de top met verve verdedigd. Na twee wedstrijden met twee ruime overwinningen in hun eigen poule hoeven ze landelijk alleen Haag Atletiek voor te laten gaan en hebben ze een ruime voorsprong op de nr 3 GAC Hilversum. De beste 12 ploegen strijden tijdens de finale op 16 september welk team zich Nederlands Kampioen mag noemen. Iedereen start dan weer met schone lei. We gaan natuurlijk proberen deze wedstrijd op onze nieuwe baan te organiseren!
Er werden vandaag maar liefst 9 PRs gescoord door de jongens, waarbij o.a. Sven Roosen opviel, die zich op de nummers die bij het NK meerkamp niet zo goed gingen nu sterk verbeterde, met 4m00 polshoog en ruim 40m met discus. Op de 1500m liepen Chiel Stikkelbroek en Kjell Segers kop-over-kop ver voor de rest uit naar nieuwe PRs van 4.17 en 4.13. Ook op de 400m een dubbeloverwinning, met zowel Jens Peeters (52.89) als Jack Abernethy (53.98) een seconde sneller dan ze ooit waren. Robin Beks won niet alleen het hoogspringen met 1m95, maar wierp de speer met 46m32 ook 4m verder dan ooit.
Bij de meisjes stond een kleiner team aan de start, wat Anne van Mill en Richa Zope de kans gaf de 400m eens uit te proberen. Samen met Amy Pratt en C-meisje Kirsten Peeters mochten ze de dag afsluiten met een 4x100m estafette. Samen scoorden ze maar liefst 5 PRs!

Al met al een zeer geslaagde teamsportdag, waarbij iedereen elkaar steunde en aanmoedigde, en er zelfs leden die niet opgesteld stonden kwamen aanmoedigen. De groepen helpen samen mee bij de opstelling en komen al append met creatieve oplossingen als b.v. de laatste dag duidelijk wordt dat één van de sprinters een blessure heeft. Atletiek als teamsport is leuk! Bedankt Anne, Amy, Chiel, Jack, Jasper, Jens, Kirsten, Kjell, Maarten, Richa, Riq, Robin, Stijn en Sven voor jullie sportieve en enthousiaste optreden en aanmoedigingen.

Blije gezichten bij de B-ploeg aan het einde van een volle atletiekmiddag

Voor de volledige uitslagen van de Eindhoven Atletiek deelnemers zie EA overzicht op atletiek.nu.

Geplaatst in Uitslagen