B-jongens Eindhoven Atletiek aan de leiding in nationale competitie

B-jongens Eindhoven Atletiek aan de leiding in nationale competitie

Dat het team van jongens junioren-B van Eindhoven Atletiek het goed zou doen in de nationale competitie hadden we wel verwacht. Voor een deel bestaat dit team nog uit de atleten die 2 jaar geleden bij de junioren C een derde plaats wisten te behalen in de finale. Dat vandaag de poulewedstrijd in een koud en regenachtig Veldhoven makkelijk werd gewonnen van Prins Hendrik uit Vught was al een kleine verrassing. De grote verrassing kwam toen bleek dat het team van alle teams landelijk het sterkst was, voor grootmachten als Haag Atletiek, GAC Hilversum en PAC Rotterdam.

Stand jongens junioren B na 1 wedstrijd

Het toont maar weer eens aan dat een hecht team net zo belangrijk is als het hebben van een eigen atletiekbaan. Er wordt nu al een jaar uitgeweken naar locaties als Veldhoven, Helmond, Valkenswaard en Vught en daarnaast geïmproviseerd in Eindhoven, maar dus met resultaat.
Grote puntenverzamelaars voor Eindhoven waren:

  • Sven Roosen, met 14,06s op 110m horden (PR), 50m28 op speer en 38m66 op discus
  • Juno Schuwer, met 11,39s op 100m (PR) en 23,17s op 200m
  • de 4x100m ploeg met Riq de Wit, Jasper Cobussen, Maarten Debeij en Juno Schuwer, die met 45,22 duidelijk de snelste waren
  • Maarten Debeij, met 12m22 (PR) bij hinkstapspringen en 1m70 op hoog
  • Jasper Cobussen stootte met 12m20 een PR bij kogel en evenaarde zijn PR op de 200m met 23,32s.
  • Robin Beks won het hoogspringen met 1m90 en wierp de speer naar 42m62

Het saamhorigheidsgevoel werd nog eens onderstreept doordat Eindhoven Atletiek met naast de namen hierboven met Chiel Stikkelbroeck (800m), Jack Abernethy (kogel), Riq de Wit (100m) en Jens Peeters (110mH, discus en 800m) een vol team hadden met alle nummers dubbel bezet, zodat eventuele uitvallers opgevangen konden worden.

Bij de meisjesploeg haalde Imke Vliegen 3 nieuwe PRs op kogel, discus en speer, verraste Anne van Mill door met de polsstok over 2m60 te springen, maar liefst 30cm hoger dan ooit tevoren, scoorde Lauren van Tits een PR op zowel 100m horden (16,20s) als hink-stap-springen (9m52), liep Richa Zope naar een PR op de 200m in 30,75s en liepen de laatste 3 met Kirsten Peeters als startloopster twee maal de 4x100m, omdat de eerste keer de tijdwaarneming faalde.
Ondanks de gestage regen gedurende de hele wedstrijd was het een zeer geslaagde dag, met leuke teams, die elkaar van begin tot eind steunden.
De volgende competitiewedstrijd is op zondag 10 juni in Someren, de landelijke finale is op 13 september

De uitslagen van de teams van Eindhoven Atletiek zijn te vinden op atletiek.nu, de competitiestand op de competitiesite van de Atletiekunie.

Geplaatst in Actueel, Nieuws